Informació

Dimecres 20 de desembre, l'alumnat de 2n ESO van anar al cinema a veure la pel·lícula Wonder, basada en la novel·la de R. J. Palacio, que durant el primer trimestre han llegit el llibre a la classe de català. L'adaptació de la novel·la al cinema és bastant fidel, i igual que el llibre, t'arriba directament al cor.

L'Auggie, el protagonista, és un nen que té la malaltia de Treacher Collins que comporta que tingui deformitats a la cara i que l'hagin hagut d'operar moltes vegades i no hagi pogut anar a l'escola fins que ha estat més gran. Wonder comença amb l'arribada de l'Auggie a l'escola per primera vegada i amb el fet d'haver de suportar les reaccions contràries a ell dels seus companys, per ser diferent.

Ens ensenya com se sent un nen quan és maltractat pel seu entorn, per no tenir el mateix físic que els altres i com ho viu la seva família, els pares i la germana Via.

Wonder ens mostra com els prejudicis poden fer que la societat maltracti un nen amb una malaltia genètica rara i com amb el coneixement de la persona, tot pot canviar.

A tots, professors i alumnes, ens ha encantat la pel·lícula: una pel·lícula que ensenya valors i que tots els alumnes d'aquestes edats haurien de veure. És una pel·lícula de sentiments i valors.

Altres