Informació

After one month or two abroad doing their internship, our students made a presentation explaining their experiences. In it they give answer to questions like: Why to go to an Erasmus? My pre-stay concerns, impressions of the country (culture, family, etc.), company where were done the internship and tasks performed, appraisal of practices and accommodation, etc. Do you want to see the presentations? Here we have some of them:

Here you have a resume of the 2016-17 Erasmus+ Experiences in images: Eramus+ curs 2016/17.

Dijous 23 de novembre, quatre alumnes participants al projecte Erasmus+ d’anys anteriors, van explicar la seva experiència europea als alumnes de 1r curs de Cicles Formatius de Grau Mitjà.

Tots quatre, l’Àlvaro, la Mar, la Laura i la Tamara, van fer una estada a Dublín (Irlanda) d’entre 1 i 2 mesos on, a part de fer pràctiques en una empresa Irlandesa, van poder fer una immersió en la cultura i la llengua del país. Tots, van mostrar la seva satisfacció amb l’experiència viscuda i van recomanar als assistents d’aprofitar l’oportunitat que les beques Erasmus+ els ofereixen.

Aprofitem per recordar a tots els alumnes interessats que trobaran tota la informació a l’apartat Mobility dins la web del centre, i els animem a presentar la seva sol·licitud!

Aquest curs, i fins el pròxim setembre, quinze alumnes i dues professores de cicles formatius de l’institut Cendrassos gaudiran d’una beca Erasmus+ per poder realitzar les seves pràctiques FCT (formació en centres de treball) a l’estranger, els primers i per a realitzar estades formatives i “job shadowing” les segones.

Els alumnes, realitzen una estada d’entre un i dos mesos en empreses on desenvolupen activitats relacionades amb el seus estudis (informàtica i gestió i administració) als seus respectius països de destí: Àustria (Wolfsberg), Irlanda (Dublín, Cork i Wexford) i Anglaterra (Plymouth).

Divendres 26 de maig, matí. Aeroport de Barcelona. Origen? Figueres. Destí? Per la Tamara, la Mar, en Nicola i l’Álvaro, Dublín. Per l’Àlex, en Carlos i en Lluís, Wolfsberg. Tots, alumnes de cicles formatius que realitzaran pràctiques FCT a l’estranger.

Abans de pujar l’avió encara tenen temps de fer-se una selfie amb en Berto Romero!

Des del passat 18 de setembre, quatre alumnes del CFGM de Gestió Administrativa estan fent una estada d’un mes a Anglaterra, on realitzen pràctiques a empreses de Plymouth (Devon).

La Sara Ruiz, l’Elizabeth Ramírez, la Vanesa López i l’Helena Pons s'allotgen a casa de famílies angleses autòctones i fan les pràctiques, una en una llibreria de segona mà, una en una entitat social d’ajuda a discapacitats i dues en una escola de Formació Professional.

Aquestes estades estan emmarcades dins la Formació en Centres de Treball, matèria que tots els estudiants de cicles formatius han de realitzar i que els permet desenvolupar, en el context laboral, els coneixements curriculars apresos. La possibilitat de poder fer aquestes pràctiques a l'estranger és gràcies al cofinançament del Programa Erasmus+ de la Unió Europea, al qual el nostre institut en forma part.

Les alumnes van marxar el 18 de setembre i tenen la tornada prevista pel 19 d’octubre i, tot i que l’objectiu principal de la seva estada són les pràctiques a l’empresa i la millora de l’anglès, tenen temps suficient per a fer turisme i conèixer altres estudiants de diferents indrets d’Europa!

Altres