Informació

Com cada any, el present 2018 l’Institut Cendrassos, amb la col·laboració de l’AMPA del Centre, convoca els PREMIS SANT JORDI de creació literària.

Escultura obra de Jodi Harvey-Brown
Escultura de Jodi Harvey-Brown

BASES GENERALS

 1. Pot prendre-hi part qualsevol persona matriculada al centre. Si no s'indica el contrari en la convocatòria, cal entendre que la participació és individual.
 2. Tots els escrits, imatges i vídeos han de ser originals i inèdites. Les llengües acceptades són el català o el castellà, depenent del premi a què optin.
 3. Els treballs s’han de lliurar per duplicat: una CÒPIA EN PAPER per al professor de la matèria, i una CÒPIA DIGITAL amb nom, cognoms, curs i grup a l'adreça: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..
 4. El termini de lliurament finalitza el 19 de març.
 5. Els jurats estaran compostos per membres del Departament de Català i del Departament de Castellà, ajudats pels d’Educació Visual i Plàstica, segons correspongui. Els jurats podran proposar accèssits als premis o declarar-los deserts. La decisió serà inapel·lable.
 6. Prendre part en el concurs implica acceptar les bases presents i la cessió dels drets de publicació i difusió de l’obra a favor de l’Institut Cendrassos.
 7. L’acte públic de lliurament dels premis serà dilluns dia 23 d'abril, durant la celebració escolar de la festa de Sant Jordi.

PREMIOS EN LENGUA CASTELLANA
CELEBRACIÓN DEL BIMILENARIO DE OVIDIO

1º y 2º de ESO

 • Cómic original inspirado en un mito clásico del libro "Metamorfosis" de Ovidio. Se presentará en papel tipo cartulina de tamaño DIN-A4.
 • Fotografía original, acompañada de un texto libre en pie de foto, inspirada en un mito clásico del libro "Metamorfosis" de Ovidio. Se presentará impresa en formato DIN-A4.

3º y 4º de ESO

 • Narración original inspirada en algún aspecto de la vida o la obra de Ovidio (la fama del poeta en la antigua Roma, su exilio en Rumanía, los consejos amorosos de "Arte de amar", los mitos de "Metamorfosis", etc.). Se presentará impresa con interlineado doble y deberá ocupar un máximo de dos páginas.
 • Vídeo original (tipo booktrailer o similar) inspirado en algún aspecto de la vida o la obra de Ovidio. Se entregará en lápiz de memoria USB, y su duración no podrá exceder los 5 min.

BACHILLERATO Y CICLOS

 • Los alumnos pueden participar voluntariamente escribiendo una narración original inspirada en algún aspecto de la vida o la obra de Ovidio (la fama del poeta en la antigua Roma, su exilio a Rumanía, los consejos amorosos de Arte de amar, los mitos de Metamorfosis, etc.). Se presentará impresa con interlineado doble y deberá ocupar un máximo de dos páginas.
 • También pueden componer una poesía original inspirada en algún aspecto de la biografía o la obra de Ovidio. Opcionalmente, además del texto impreso puede entregarse un archivo de audio con la recitación expresiva del poema por parte del alumno (en lápiz de memoria USB). Extensión máxima de 100 versos.

PREMIS EN LLENGUA CATALANA

1r ESO

Punt de llibre: elaboració d’un punt de llibre acompanyat d’un petit text: poema, frase... (Aquesta activitat es portarà a terme conjuntament amb el departament d’Educació Visual i Plàstica).

2n ESO

Portaparaules: text en prosa o en vers vinculat a un objecte que en sigui el suport material i alhora el motiu temàtic.

3r ESO

Regala un somriure: els alumnes hauran de redactar missatges que els seran encarregats per qualsevol persona del centre. Aquests missatges s’entregaran a cada destinatari el mateix dia de Sant Jordi.

4t ESO

Dit i gest: elaboració d’una seqüència fotogràfica a partir d’un missatge; la imatge com a eina de comunicació no verbal. (Les fotografies s’hauran de presentar en format 13x18 cm.).

1r i 2n de BATX

Màrius Torres: elaboració d’escrits diversos relacionats amb la figura del poeta. Es presentaran impresos, a doble espai i per una sola cara.

Altres