Informació

Des d'aquest mes de febrer compten a l'institut d'un desfibril·lador extern automàtic (DEA). Aquest desfibril·lador s'ha instal·lat al vestíbul de l'institut, en un lloc de fàcil accés ja que també donarà servei a qualsevol emergència a la zona. Qualsevol persona podrà localitzar-lo per mitjà d'aplicacions de mòbils i webs, ja que formarà part de la xarxa Territori Cardioprotegit.

Els desfibril·ladors automàtics (DEA) analitzen el ritme cardíac de la víctima i, tots sols, determinen si és convenient donar-li una descàrrega elèctrica per poder recuperar el ritme normal del cor i permetre que torni a bombar la sang. Mai fan la descàrrega si no és necessària, és a dir, no hi ha possibilitat d’error.

Qualsevol persona pot utilitzar-los. Només s’ha d’obrir la tapa de l’aparell i anar seguint les instruccions que ens dóna la locució. L’única acció que cal fer és enganxar els pegats, els elèctrodes tal i com ens indica la màquina. El desfibril·lador monitoritza la víctima i decideix si és convenient administrar la descàrrega. Si és així, ho fa, sense que haguem de realitzar cap acció, ni tan sols prémer un botó.

La instal·lació del desfibril·lador ha anat acompanyat d'un curs de Suport Vital Bàsic i utilització de DEA per a professorat i personal del centre. El curs ha consistit en una sessió teòrica seguida de la pràctica de diverses tècniques de suport vital: ressuscitació cardiopulmonar (RCP) en adults, en nens i ofegats per mitjà de compressions toràciques i respiracions de suport, ús del DEA en adults i en nens, posició lateral de seguretat, i obstrucció de la via aèria per cos estrany (OVACE).

Altres