Si voleu omplir les vostres vacances amb lectura, podeu consultar les noves adquisicions de la nostra biblioteca. Aquí en teniu un petit tast; segur que hi trobareu algun exemplar que us enamora. Gaudiu de l’estiu!

EL PETIT PRÍNCEP ALS AIGUAMOLLS DE L’EMPORDÀ, Cuca de Ventós

Cuca de Ventós ens presenta una visió personal del famós conte de Saint-Exupéry, situant el Petit Príncep als Aiguamolls de l’Empordà.

A partir de diferents cites de l’obra, el llibre ens ofereix una recreació pictòrica en forma de quadre i una reflexió en forma de text. (libreriacala.es)

ESCOLA DE RADICALS, VV.AA.

Crònica de l’activisme ecologista empordanès des de les mobilitzacions per salvar els Aiguamolls fins a l’actualitat, en què diverses plataformes segueixen lluitant per a la preservació del territori. Va ser Xavier Rubert de Ventós qui va parlar de ‘desobediència civil’ referint-se a les acampades de 1977 i 1978 als Aiguamolls de l’Empordà que van frenar el pas de les excavadores promotores. Des de llavors, una militància ambientalista ha lluitat per preservar la dignitat del paisatge empordanès. Si la pressió constructora dels anys seixanta i setanta va donar lloc a un primer activisme ecologista, ja més cap aquí, la bombolla immobiliària dels anys noranta i dos mil va activar noves eines de lluita que reclamen una gestió del territori associada a un model econòmic i social sostenible. Aquesta publicació, d’autoria col·lectiva, en recupera la crònica. Un llibre imprescindible per saber quin Empordà tindríem si no hagués estat per aquesta Escola de Radicals que comença a tenir el pes de la tradició. (xac.gencat.cat)

Podeu consultar tots els exemplars del catàleg a:

http://bibliotecacendrassos.blogspot.com/

  • Djau
  • erasmus +
  • Borsa de treball