Informació

Aquest cap de setmana (21 i 22 d'abril) s'ha celebrat la Mostra Tramuntec, una exposició de treballs i projectes tecnològics realitzats per alumnes de secundària de l'Alt Empordà. Els treballs s'han exposat als Caputxins simultàniament a les ponències de la jornada #PR3D2017. En edicions anteriors, els treballs s'havien exposats al Consell Comarcal i a La Cate.


En aquesta edició de Tramuntec, des de l'institut hem presentat aquests treballs i projectes:

  • Màquina de bombolles de sabó: projecte que estan elaborant alumnes de 3r ESO.
  • Joc de pols: realitzant per Jonathan Rodríguez i Pau Villen, alumnes de 2n ESO.
  • Monopatí elèctric: els alumnes de 1r de Batxillerat Ada Gorgot , Marina Jofre i Arnau Fàbrega el tenen pràcticament acabat. Està en període de proves.
  • Robot multifuncional: Es tracta d'un robot imprès en 3D que utilitza la tecnologia de control Picaxe i que realitzen els alumnes de l'optativa de robótica de 3r ESO.
  • Disseny, construcció i programació d'un robot de rescat: treball de recerca ha consistit en dissenyar i construir un robot, de suport al rescat, amb peces fabricades amb una impressora 3D. Ha estat construït per Dani Mena de 2n de Batxillerat.
  • Estructura triangulada d'una nau industrial: Treball amb paper, on els alumnes poden comprovar la rigidesa i la resistència que aporten les estructures triangulades a l'hora de suportar el teulat d'una edifici. Ha estat dissenyada i construïda per la Laura Lorca i l'Alba Torrent de 3r ESO.
  • Làser pong:Es tracta d'un projecte que emula el típic joc del pong, però en comptes d'una pilota que va rebotant de costat a costat, ho fa un punt de llum emès per un làser. Ha estat diseenyat i elaborat per Isaac Llimona i Jonathan Quinteros de 1r Batxillerat. Aquest treball va ser presentat el curs anterior a l'exposició "Impulsem la Robòtica" a CosmoCaixa.

Podeu consultar tots els projectes presentats a l'exposició virtual al web de Tramuntec.

El dissabte 22 d'abril al matí al nostre institut, es van realitzat 10 tallers dirigits a mestres i professors relacionats amb la programació, robòtica i impressió 3D aplicades a l'educació. Tallers d'Appinventors, robòtica submarina, robòtica amb linkat, realitat augmentada...


Taller de robòtica submarina a càrrec d'UdiGitalEdu - UdG.

Altres