Informació

El Departament de Tecnologia ha organitzat una excursió lectiva per als alumnes de 3r ESO al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) a Terrassa el dia 29 de març.

La visita al museu s'ha estructurat en diferents activitats: les màquines simples i els motors tèrmics, els dissenys de Leonardo da Vinci, i visita teatralitzada de la fàbrica tèxtil.

L'alumnat ha pogut comprovar gràcies a les diferents exposicions que conté, les avantatges que suposa l'ús de màquines simples per l'aixecament d'objectes pesats. Seguidament ha pogut conèixer com són, com funcionen i quins elements formen els diferents tipus de motors dels cotxes i de les motocicletes.

En l'exposició "Leonardo da Vinci, una ment il·lustrada" els alumnes han descobert i analitzat el funcionament de les creacions de Leonardo, algunes d’elles amb maquetes de fusta interactives i altres per mitjà d'hologrames. Han aprofitat aquestes maquetes per aprofundir en el coneixement de tota mena de mecanismes.

La Visita teatralitzada a l'exposició la fàbrica tèxtil és un veritable passeig per una fàbrica de començaments del segle XX, a través dels espais de l'antiga fàbrica tèxtil del Vapor Aymerich, Amat i Jover, actual seu del mNACTEC. Els alumnes han descobert, d'una manera divertida i a través de personatges que formaven part de l'entorn industrial, com funcionava una fàbrica tèxtil en aquella època, la importància de la màquina de vapor i el procés de fabricació de la llana.

L'exposició recrea l'ambient de la fàbrica, el brogit i els moviments de la màquina de vapor, el funcionament de les màquines de filar i dels telers, la vida quotidiana dels treballadors i les tensions socials que van desembocar en la formació del moviment obrer.

Altres