Informació

El passat dimecres 19 de desembre els alumnes de 4t ESO i Batxillerat de la branca tecnològica van visitar l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona. Van participar en dos tallers organitzats pel patronat de la universitat i dirigits a joves tecnòlegs: el primer d'Arquitectura tècnica i Edificació i el segon d'Enginyeria Biomèdica.

Abans de realitzar els tallers, els alumnes del nostre institut van assistir a una xerrada on els van informar de cadascun dels graus i enginyeries que es podien cursar a la universitat, fins i tot aquells més nous, així com, les seves sortides professionals en un futur.

El taller de construcció va consistir en un joc en el que els alumnes havien d’escollir i combinar les diferents capes que poden formar una paret de tancament de façana. Feta la tria i plantejada la composició van entrar les dades en una aplicació informàtica per conèixer el grau d’assoliment dels requisits avaluats (cost, temps, sostenibilitat, eficiència i manteniment).

També van poder conèixer diferents tipus d'aïllament, des dels més utilitzats o comercials als aïllaments que són considerats més respectuosos amb el medi ambient. Amb una càmera termografia van poder comprovar-ne la seva eficiència.

En el taller de monitorització de dades mèdiques, els nostres alumnes a partir d'unes polseres amb sensors i una aplicació per a mòbils, van poder perdre i analitzar dades del seu ritme cardíac. Finalment a través de l'aplicació MATLAB van poder visualitzar els gràfics a la pantalla d'un ordinadors.

Aquesta sortida ha permès als nostres estudiants un millor coneixement de les enginyeries que podran estudiar, i utilitzar tecnologies i eines que no estan disponibles als centres de secundària.

Altres