Informació

Alumnes d'ESO del nostre institut han presentat aquest passat cap de setmana els seu projectes tecnològics a la Mostra de Treballs de Tecnologia de l'Alt Empordà - TRAMUNTEC. En l'exposició, a la casa Empordà de Figueres, s'han pogut visitar els projectes de més de 150 alumnes de centres educatius de l'Alt Empordà durant el divendres 25 i dissabte 26 de maig.

Els alumnes Martí Villen, Guillem Rico, Martí Villén, Dani Chávez i Carlos Sanz, tots ells de 1r ESO, han exposat els seus jocs de sobretaula amb materials reutilitzats amb l'objectiu de a donar-los un nou valor, potenciar el seu reciclatge i contribuir en la protecció del medi ambient

Un altre projecte de reutilització, és el presentat pels alumnes de 2n ESO: Nora Hortensi, Marc Polonio, Xavier Masó i Sandra Valenzuela. A partir de l'enginy, d' una peça de roba desgastada o en desús, de materials i eines tant senzilles com agulla de cosir, agulla d'embastar, didal, tisores i fil es pot donar una nova vida a la peça transformant-la en un altre objecte útil.

El paper és un material resistent? Això és que el demostren els alumnes de 3r ESO, amb les seves estructures triangulars de paper. Pau Villen, Olga Parnau, Anna Giralt, Lluc Alegrí, Lluís Giralt amb le seves construccions, han comprovat que és possible aconseguir estructures resistents a partir de materials que poden semblar que no ho són.

Aniol Cortada, Pau Villen, Carla Cardona i Luís Alanés, també de 3r ESO:, van presentar un cotxe elèctric. Amb elements senzills i econòmics és un bon sistema per aprendre com funcionen els engranatges, que mouen les rodes del cotxe a partir d’un petit motor elèctric.

A 4t ESO treballem el disseny i impressió 3D, i la programació, per això hem presentat robots bípedes programats per fer diversos moviments gràcies als seu 4 servomotors i la placa programable ARDUINO. L'estructura que suporta aquests elements està fabricada amb peces obtingudes per impressió 3D.

Finalment, un clàssic de l'institut, el coet d'aigua, construït amb elements reutilitzats i de gran eficàcia. El coet funciona gràcies a la pressió de l'aire al dipòsit d'aigua, s'hi pot incorporar paracaigudes per un aterratge més suau. Els coets exposats van ser realitzat per Miquel Asenjo, Marc Bassegoda, Killian Pérez, Pau Villen, Lluc Paret, Pau Gorgot (3,2) i Nil Richard.

Tots els alumnes que van participar van rebre obsequis, TRAMUNTEC és una mostra no competitiva amb l'objectiu de promoure la Tecnologia i l'Enginyeria entre els estudiants. Felicitem a tots els alumnes que van presentar el seu treball!!!

Altres