Informació

El Departament de Tecnologia ha tornat a organitzar la sortida lectiva al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) pels alumnes de 3r d’ESO, que s’ha dut a terme el 8 de maig. La novetat d’enguany ha sigut afegir un segon museu a la visita, el centre de documentació i museu tèxtil de Terrassa (CDMT).

En aquesta edició, la visita al mNACTEC s'ha estructurat en dues activitats que son: una visita lliure al museu, centrada en les màquines simples i els motors tèrmics; i una visita teatralitzada de la zona del museu que manté el regust del seu origen com a fàbrica tèxtil, on els alumnes intenten posar-se a la pell d’uns nous treballadors en el seu primer dia de feina.

L'alumnat ha pogut comprovar, gràcies a les diferents exposicions permanents que conté el museu, les avantatges que suposa l'ús de màquines simples per l'aixecament d'objectes pesats. Seguidament ha pogut conèixer com són, com funcionen i quins elements formen els diferents tipus de motors dels cotxes i de les motocicletes.

La visita teatralitzada a l'exposició la fàbrica tèxtil és un veritable passeig que ens retorna a una fàbrica de començaments del segle XX, a través dels espais de l'antiga fàbrica coneguda com “el Vapor Aymerich, Amat i Jover”, actual seu del mNACTEC. Els alumnes descoberixen, d'una manera divertida i a través de personatges que formaven part de l'entorn industrial, com funcionava una fàbrica tèxtil en aquella època, la importància de la màquina de vapor i el procés de fabricació de la llana.

Altres