Informació

Els alumnes de 4t d'ESO varen participar divendres 10 de febrer en l'acte d'homenatge als exiliats del 1939. Els alumnes de vuit instituts de l'Alt Empordà, es varen concentrar a la plaça de l'ajuntament de Figueres i varen escoltar un dels testimonis que visqué l'exili, fugint de l'horror de la repressió.

De la plaça de l'ajuntament varen anar tots plegats a visitar el monument als exiliats situat a l'avinguda Perpinyà. D'aquí es traslladaren a diferents itineraris rellevats de l'exili del nostre territori:Agullana, la Jonquera,Elna...... .

El Cendrassos marxà cap a Portbou, on els esperaven uns guies i els explicaren com va afectar l'exili al municipi.

Després de visitar aquests municipis, els alumnes dels diferents centres van retrobar-se a l'actual platja d'Argelers. Aquí van escoltar el parlament d'un supervivent del camp de concentració i, de la representant de l'associació dels "fills i les filles dels republicans espanyols i dels exiliats".

Els alumnes dels instituts Cendrassos i la Jonquera van llegir uns textos i la trobada va finalitzar quan prop d'uns 600 alumnes, varen fer una cadena humana representant el perímetre del camp de refugiats.

Altres