Informació

El grup de treball EXILI, DEPORTACIÓ i HOLOCAUST, de l’Alt Empordà organitza la sortida de la RUTA DE L’EXILI, amb els alumnes de 4t ESO dels instituts de l’Alt Empordà, entre ells el nostre. A més, aquest any, 2 instituts francesos també participaran amb els nostres alumnes, dins les activitats de la jornada.

Enguany és un any molt especial, doncs fa 80 anys que es va acabar la Guerra Civil Espanyola, i precisament els alumnes faran el mateix recorregut que van fer les famílies de refugiats al final de la guerra.

El punt de reunió és la platja d’Argelers, antic camp de refugiats espanyols, però abans els alumnes es trobaran a l’Ajuntament de Figueres on es presentarà l’acte i parlarà un testimoni de la guerra dels Balcans, després es visitarà la placa en memòria dels exiliats i després es seguiran diferents recorreguts: el Museu del Mume, la maternitat d’Elna, Cotlliure, Agullana, Port-Bou, Ribesaltes…. Els alumnes del nostre institut visitaran la maternitat d’Elna.

Voldríem afegir que aquesta sortida té un significat molt important per la memòria històrica del nostre país, és una manera de transmetre als més joves, aquesta part més trista de la història del segle XX a les nostres contrades.

Finalment dir, que les següents entitats Fundació Solidaritat, i EUROM, participaran fent-ne difusió i amb una petita subvenció econòmica. Aprofitem des d’aquí per donar les gràcies a l’Institut Cendrassos per la seva col·laboració.

Altres