Informació

La setmana passada l’Institut va participar en la segona trobada del projecte d’Erasmus+ Learning from History... planning the future together, que té per a objectius la cooperació educativa i la promoció de valors democràtics a partir de l’aprenentatge de la Història. El passat mes de novembre ja vam ser presents en la primera trobada del projecte a la petita localitat austríaca de Mauthausen

La trobada es va celebrar a la localitat italiana d’Empoli, a la Toscana, i va servir per a acabar de concretar les darreres activitats d’aquest projecte europeu on, a més del nostre institut i del Museu Memorial de l’Exili de la Jonquera, hi participen diverses institucions i centres educatius d’Àustria i d’Itàlia.

En aquesta ocasió, per exemple, els nostres representants van assistir, primer a Empoli i després a Florència, a les cerimònies de commemoració de deportats italians als camps de concentració; van visitar el Museo della Deportazione de Prato i van conèixer el funcionament i els alumnes de l’institut Il Pontormo d’Empoli, a banda de ser rebuts per les autoritats locals i per diverses organitzacions memorialistes.

Cal destacar que un dels eixos fonamentals del programa és la mobilitat tant del professorat com de l’alumnat, de manera que diversos alumnes del nostre institut tindran l’oportunitat de participar en un intercanvi escolar previst per al mes d’abril vinent a Àustria, entorn dels camps de concentració de Mauthausen i de Gusen.

Altres