Informació

Les primeres passes del projecte Learning from History... planning the future together

Aquest mes de novembre l’Institut Cendrassos ha participat en la primera trobada del projecte d’Erasmus + Learning from History... planning the future together, que té per objectius la cooperació educativa i la promoció de valors democràtics.

La trobada es va celebrar a la petita localitat austríaca de Mauthausen, i va servir per assentar les bases d’aquest projecte europeu on, a més del nostre institut i del Museu Memorial de l’Exili de la Jonquera, hi participen diverses institucions i centres educatius d’Àustria i d’Itàlia.

Un dels eixos fonamentals del programa és la mobilitat tant del professorat com de l’alumnat, de manera que diversos alumnes del nostre institut tindran l’oportunitat de participar en un intercanvi escolar previst per al mes d’abril vinent a Àustria, entorn dels camps de concentració de Mauthausen i de Gusen.

Cal destacar que aquesta primera trobada també va servir per a donar a conèixer a nivell internacional, en el marc del primer Simposi de Drets Humans que s’estava realitzant a Mauthausen, les activitats que el Departament de Ciències Socials del nostre institut realitza en col·laboració amb el Grup de Treball Exili, Deportació, Holocaust Alt Empordà.

Altres