Informació

El passat divendres 20 d’abril el nostre centre es va omplir de Matemàtiques amb la celebració de la ja tradicional MATFSTA (Matefesta).

Els alumnes de 4t d'ESO, 1r de Batxillerat i Cicles Formatius de 1r de grau mitjà d’administratiu i informàtica van preparar uns estands amb activitats matemàtiques, on els seus companys de 1r, 2n i 3r d'ESO podien participar.

El pati del centre va quedar ple d'activitats matemàtiques diferents i lúdiques: jocs d'estratègia, enigmes, concursos de preguntes i respostes, etc.

Un cop més felicitar l’originalitat i la implicació dels alumnes de 4t d’ESO, 1r de Batxillerat i Cicles formatius que sense ells la festa no es podria realitzar.

De tots els estands es van premiar el millor i més original de cada nivell:

    • 4t ESO: Arnau Adroher, Arlet Reixach, Susi Dickson i Eliott Clergue.
      Van preparar un estand amb un joc format per un tauler amb una sèrie de caselles, dins de les quals hi ha una pregunta específica per un nivell d’ESO diferenciat amb un color. Cada jugador ha de seguir un itinerari de preguntes diferent, en funció del seu nivell. El número de la pregunta a respondre, coincideix amb la resposta de la anterior. Si encerten les respostes, arribaran al final. Per contra, si cometen errors, a una casella d'eliminació.
    • 1r Batxillerat i Cicles: Marc Palanqués, Ferran Sánchez, Aniol Masdeu i Michelangelo Pistone.
      Aquest grup van preparar un joc d’estratègia en el qual, el jugadors que ocupen les posicions laterals (moviment només endavant) han d’avançar al jugador central (moviment en qualsevol direcció) per així, arribar a l’altre extrem de la figura.

Els alumnes de Batxillerat també van assistir a la xerrada que ens va oferir el Sr. Anton Aubanell: “Geometria amb bombolles de sabó”. En aquesta conferència els va mostrar amb diversos experiments el complicat entramat matemàtic que s'amaga darrera les innocents i divertides bombolles de sabó.

Altres