Informació

Enguany la celebració de la Setmana de la Ciència s’ha fet molt d’hora, encetant les activitats el dia 25 d’octubre amb la sortida “Platges netes” emmarcada dins el projecte del Servei Comunitari que desenvolupen els alumnes de 3r d’ESO. Aquesta activitat, consistent en la recollida i recompte de tot tipus de deixalles a les platges de Llançà, ha permès als nois i noies prendre consciència del gran impacte que té l’home sobre el mar.

Continuant amb les sortides, els dies 26 i 29 d’octubre, els alumnes de 1r d'ESO han traslladat el laboratori de ciències a les ribes de la Muga, a Cabanes. Allà, han pogut gaudir de la ciència en un entorn natural i fer diferents tallers on han posat en pràctica les seves destreses com a científics. Així doncs, han observat microorganismes fluvials amb els microscopis, han estudiat diferents factors físico-químics de l'aigua del riu i han après a observar el paisatge i a reconèixer-hi els efectes de la presència humana, entre d’altres.

A 2n d’ESO, els nois i noies s’han divertit de valent resolent les proves de la “Gimcana científica” organitzada en l’entorn del Castell de Sant Ferran.

Dins l’institut la ciència també ha inundat aules i passadissos. Els alumnes de 4t d’ESO han participat en el taller “Ciència sorprenent” veient, tocant i experimentant un munt de sensacions noves de la mà de Manuel Belmonte. I tot l’alumnat i professorat del centre han pogut participar en la tercera edició del concurs “Enigmes de ciència”.

L’alumnat de 2n de batxillerat ha gaudit de les meravelles del cel nocturn a l’observatori astronòmic d’Albanyà en una sortida on també han descobert les curiositats d’un ecosistema fluvial ben conservat i han posat en pràctica les seves habilitats amb la motxilla bioclimàtica.

La celebració de la setmana de la Ciència s’ha clausurat amb l’assistència dels alumnes de 1r batxillerat a la conferència “El futur de l’energia”, a la Catequística de Figueres. La conferència, a càrrec d’Antonio Turiel, forma part del programa “El científic a l’abast” i ha fet reflexionar la joventut del Cendrassos sobre les problemàtiques que genera l’abús dels recursos naturals.

Uns dies farcits d’activitats de tots els nivells i gustos que han fet descobrir a molts joves el plaer d’aprendre ciència.

Altres