Informació

Aprofitant la celebració de la Setmana de la Ciència, el Departament d'Experimentals convoca aquest concurs obert a l'alumnat d'ESO, Batxillerat, Cicles Formatius i professorat del nostre centre. Trobareu el funcionament i les bases a l'article III concurs "Enigmes de Ciència"

Aquí hi teniu els enigmes del dimarts 30 d'octubre de les diferents categories:


1a CATEGORIA: 1r i 2n ESO

Tot i que s’estiguin morint de gana, cap nadiu de l’Àrtic es menjarà mai un ou de pingüí. Per què?


2a CATEGORIA: 3r i 4t ESO

En Leonard Hofstadter està a l’Àrtic investigant el canvi climàtic causat per l’augment de l’efecte hivernacle. En Leonard comunicava els resultats obtinguts a la base més propera mitjançant una ràdio d’ona curta.

Durant una d’aquestes converses va comunicar que la temperatura al exterior era de -40º. “A l’escala Celsius o Farenheit?”, li va preguntar l’operador de ràdio. “Aquest petit detall no té cap importància”.

Com és possible que un científic tant prestigiós com en Leonard passés per alt aquest detall tant important?


3a CATEGORIA: BTX i Cicles Formatius

A murder happened this week in Figueres city. A young scientist has to investigate it. Although the young investigator is inexperienced he has to solve the crime.

Crime scene fingerprints sometimes require chemical techniques to make them visible. Investigate with the young scientist which four pigments are used to have latent fingerprint powder. He has to answer questions such as…

  • Will he have a good occurrence to solve it?
  • Will he think (phonetically zink) about it so much?

CLUE: the four chemical elements are hidden in the text.


4a CATEGORIA: Professorat

En Bernat i en Jordi són els nous amics de la Laura i volen saber la data del seu aniversari. La Laura els dóna una llista amb deu possibles dates:

2 de setembre, 11 de setembre, 26 de setembre, 23 d’octubre, 24 d’octubre, 20 de novembre, 11 de novembre, 20 de desembre, 2 de desembre, 23 de desembre

En veure com en Bernat i en Jordi es queden de pasta de moniato, decideix revelar a en Jordi el mes del seu aniversari i a en Bernat el dia.

  • No sé quan és l'aniversari de la Laura, però estic segur que tú Bernat tampoc ho saps- diu en Jordi.
  • Doncs no ho sabia, però ara sí!- contesta en Bernat.
  • Doncs llavors jo també ho sé! - replica en Jordi.

Quan fa anys la Laura?

Altres