Informació

Aprofitant la celebració de la Setmana de la Ciència, el Departament d'Experimentals convoca aquest concurs obert a l'alumnat d'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius del nostre centre. Trobareu el funcionament i les bases a l'article II concurs "Enigmes de Ciència"

Aquí hi teniu els enigmes del dijous 16 de novembre de les diferents categories:


1a CATEGORIA: 1r i 2n ESO

La fossa de les Mariannes, al Pacífic nord-occidental va ser visitada per primera vegada el 1951 per la fragata de la Marina Reial Britànica Challenger. Usant ecolocalització, es va mesurar una profunditat d'11012 m, declarant-la així, la fossa marina més profunda de la Terra.

Quina era la fossa marina més profunda abans d’aquest descobriment?


2a CATEGORIA: 3r i 4t ESO

Les línies horitzontals són paral·leles però no ho semblen. Quina explicació hi dones? En quin element et pots fixar per assegurar-ho?


3a CATEGORIA: BTX i Cicles Formatius

Un dia em va tocar anar a fer una guàrdia a una classe de primer cicle d’ESO. El professor que faltava no havia deixat feina. Quan els alumnes em van preguntar com em deia i què els faria fer, els hi vaig proposar que ho endevinessin ells. Havien de dir-me com em deia, en quin més vaig néixer, quin era el meu signe del zodíac i a més a més quina matèria ensenyava. Ho haguessis encertat?

NOTA: Cada símbol correspon a una lletra i la mateixa lletra li correspon el mateix signe.

Altres