Informació

Durant el primer trimestre d'aquest curs 2016-2017, els alumnes de 2n d'ESO de l'institut han llegit Wonder, de R. J. Palacio a l'assignatura de català. Al llarg de tres mesos, cada setmana, el dimarts, han treballat el llibre a classe. L'han anat resumint setmanalment, per capítols i han anat parlant dels temes de la novel.la a l'aula. El protagonista és l'August, un nen que pateix el síndrome de Treacher Collins, que comporta que tingui una malformació a la cara.

A “Wonder”, se'ns explica la història de l'August des de diferents punts de vista: des d'ell mateix, des de la seva germana Via i des de les amistats d'ell o de la seva germana. Veiem que l'August, anomenat Auggie, ha de fer front al rebuig de moltes persones, pel fet de tenir una cara diferent. No comença l'escola fins als 10 anys degut a la malaltia que té, que provoca que l'hagin hagut d'operar diverses vegades. Veiem com s'ha d'adaptar per primera vegada a l'escola, quines són les reaccions dels seus companys, quina relació té amb la seva família i com la seva vida evoluciona al llarg de la història. Com la mateixa autora diu, és un llibre que permet lluitar contra el bullying. Són molts els valors que la novel.la transmet: la solidaritat, l'amistat, no rebutjar el que és diferent, estimar amb el cor...

R. J. Palacio va ser a Barcelona el dia de Sant Jordi. Va ser el seu primer Sant Jordi a Catalunya. Alguns alumnes de 2n d'ESO, entusiasmats amb la lectura de “Wonder”, van escriure en anglès les seves opinions sobre la novel.la i van fer-ne uns murals per a l'autora. Palacio, molt agraïda, va poder-los recollir el 23 d'abril i va dedicar un dels llibres a l'institut Cendrassos. Fins al dia d'avui, s'han venut més de 5000.000 de “Wonder” a tot el món.

Altres