Informació

Els passats dies 22, 23 i 24 de març els grups de tercer d'ESO van visitar l'exposició temporal "Joguets i cinema I: Els Jocs de Hollywood" al Museu del Joguet de Catalunya.

Les peces de col·lecció exposades il·lustren la presència i l'evolució d'uns pocs personatges i arguments seleccionats que formen part del nostre imaginari col·lectiu. Resulten especialment familiars les interpretacions sobre temes i motius més antics que ha anat promovent la factoria Disney, actualment capdavantera de la producció i la distribució de la indústria de l'entreteniment infantil i juvenil en el mercat global.

Vam poder comprovar com els productes hollywoodians es poden reconèixer més que no pas les seves formes originals (Pinotxo, per exemple) o, en general són més acceptades i conegudes que les que s'han originat en àmbits més propers. Entre altres suggeriments, com mirar d'avaluar l'èxit i la supervivència dels dibuixos, es va demanar als assistents que, en petits grups, identifiquessin una quarantena de personatges de ficció. Us veieu amb cor de provar-ho clicant aquí?

Altres