Informació

Divendres 10 de maig la catequística de Figueres va acollir la VIII Mostra de Poesia a Secundària de les Comarques Gironines. Els departaments de català dels 11 instituts participants, ha preparat un espectacle poètic amb alguns dels seus alumnes. S'han sentit versos de Carme Pagès, Roc Casagran, Enric Casasses, Blancallum Vidal, Rosa Leveroni, Montserrat Abelló, Brossa, Pere Quart... Ha estat un autèntic plaer veure aquests espectacles: la poesia treballada i viscuda pels adolescents.

Per segon any l'Institut Cendrassos hi ha participat. L'any passat, primer de batxillerat va presentar-hi un espectacle sobre la poesia de Màrius Torres. I, enguany, ha estat segon d'ESO, sobre els poemes del Bestiari, de Pere Quart. El Bestiari és lectura del tercer trimestre a segon d'ESO. De tot 2n, voluntàriament, finalment, han estat 6 alumnes que han tingut il·lusió, la valentia i l'empenta per pujar avui a l'escenari per dir, entre tots, 15 poemes de Pere Quart que han après de memòria.

Han estat les hores dels patis quan ens hem trobat per preparar el dia d'avui. I ha estat la Txus, professora de visual i plàstica de l'institut, qui ha preparat amb els seus alumnes totes les màscares dels animals protagonistes dels poemes. I també un mural. Mil gràcies!

Enhorabona als alumnes per l'esforç de memoritzar els poemes, per treballar a les hores del pati i per pujar avui a l'escenari a dir Pere Quart. Durant els dies que hem treballat plegats, el que remarcaria més és la seva il·lusió.

Altres