Informació

El trobador Cerverí de Girona no distingia camins en la mar. Ausiàs March, en els versos que impulsen Veles e vents, constatava gairebé dos segles més tard que aquells camins eren dubtosos. Tots dos es fonamentaven en la vella prevenció romana contra la navegació, pròpia de terra endins. Des dels temps d’Homer el mar, sigui de color de vi o d’un negre ferotge, ha estat el marc predilecte dels grans viatges i aventures literàries, complementaris de les nostres navegacions virtuals.


Participants en el concurs de narrativa periodística de secundària 2019

La imatge que servia d’estímul a les redaccions del cinquè concurs de narrativa periodística “Diàlegs d’educació” del passat dissabte 16 de març era intrigant, rica i suggerent. No pas un paisatge marí, sinó una coberta rivetada d’armilles salvavides. ¿On eren els navegants? ¿On eren els aventurers? ¿Havien estat abduïts per l’encant d’alguna sirena? ¿No havien tan sols pogut abordar la nau? ¿Havien desembarcat per complir alguna missió? ¿Haurien finalment arribat a Ítaca?...

Trepitjarem terra més ferma el proper dimecres, 4 d’abril, quan puguem saber qui dels 13 centres de secundària participants ha descabdellat el text amb més enginy. I tinguem el plaer de llegir-ho.

Altres