Informació

El dijous 12 d'abril, els alumnes de primer de batxillerat de l'institut Cendrassos van participar a la 7a Mostra de Poesia, que va tenir lloc a la Catequística de Figueres, amb l'espectacle “Paraules d'amor i de mort”, de Màrius Torres. Van presentar el seu espectacle a partir de tres poemes de Màrius Torres: el poema V, el poema “Retrat” i “Cançó a Mahalta”. Van combinar la poesia, la música (clarinet, piano, saxo, guitarra) i les ombres xineses. Poetes i músics van endinsar-se en l'univers d'aquesta veu poètica: l'amor impossible, la malaltia, el dolor i la idealització de l'estimada són els temes centrals d'aquests tres poemes.

Al llarg d'aquest curs, els alumnes de primer de batxillerat han preparat un espectacle a partir de la poesia de Màrius Torres. És una activitat que forma part del projecte Mostra de Poesia, que agrupa diferents professors de català de les comarques gironines amb l'objectiu de fer arribar la poesia als alumnes d'ESO i batxillerat.

Cada professor, en el seu institut, al llarg del curs ha treballat la poesia amb els seus estudiants per poder presentar un espectacle a partir de l'obra d'un o diversos poetes. També, al llarg del curs, els professors han tingut diverses reunions per parlar d'aquest projecte. És un projecte que compta amb el suport de l'Ajuntament de Figueres i els Serveis Educatius de l'Alt Empordà, coordinat per la professora Lourdes Godoy de l'Institut Alexandre Deulofeu de Figueres.

En conjunt, deu centres van participar enguany a la 7a Mostra de Poesia: l'Institut Alexandre Deulofeu i el Narcís Monturiol de Figueres, El Pedró de l'Escala, el Cendrassos, de Figueres, l'institut de Castelló d'Empúries, el Pere Alsius de Banyoles, l'institut Vall de Llémena de Sant Gregori, l'institut de Sils, el Ramon Muntaner de Figueres i el Montsacopa d'Olot. Cada any, la Mostra de Poesia convida un poeta a parlar de la seva obra. Enguany, el poeta convidat va ser Enric Casasses.

En podeu veure un resum al vídeo del Servei Educatiu de l'Alt Empordà 7a Mostra de poesia de secundària de les comarques gironines.

Altres