Informació

Des de l'Institut Cendrassos, i en concret des dels Cicles Formatius, fem una aposta per incorporar els valors de l'emprenedoria. En el cas concret dels alumnes de segon de superior del cicle d'Administració i Finances, al llarg del tot el curs desenvolupen un pla empresarial on treballen amb la seva idea de negoci. Aquest any -per fer públiques les propostes- hem organitzat el primer Fòrum d'Inversió, on els alumnes tindran 6 minuts cronometrats per intentar captar l'atenció dels inversors de la sala.

El desenvolupament de la jornada tindrà tres fases:

  1. En primer lloc es realitzarà la presentació de l'acte, amb la presència de l'Alcaldessa de Figueres, la directora del centre i la ponència de Miquel Àngel Oliva.
  2. A continuació, es realitzarà la presentació dels projectes: un total de 9, que tindran 6 minuts cadascú i un torn obert de preguntes.
  3. Finalment, després de realitzar el recompte de fons que ha obtingut cada projecte, s'entregarà el premi AMPA a la millor proposta. Hi ha un primer premi de 100 € i pel segon i tercer un premi de 50 € cadascú.

El funcionament per tal de que els treballs recaptin fons, es realitzarà de la següent manera: tots els assistents tindran 3 bitllets Eurocendrassos, un de 500 €C, un de 200 €C i un de 100€C, que hauran de decidir en quin projecte inverteixen. Per fer-ho es podrà fer de dues maneres:

  1. Presencialment, doncs hi haurà una urna on la gent podrà dipositar els seus "ingressos".En aquest cas, el dors del bitllet compta amb el nom de cada projecte i es marcarà amb una creu l'opció que s'esculli.
  2. On line, amb l'aplicació desenvolupada des del centre, que es podrà descarregar des del Google Play, i el funcionament serà el mateix que el presencial.

Es tracta d'un acte obert a tots els públics que hi vulguin assistir, i que coincideix amb les jornades de Portes Obertes dels Cicles Formatius de Grau Superior dels Cendrassos (tant d'informàtica com Administratiu).

Aquells interessats en estudiar el cicle, podran veure les presentacions dels projectes i a les 19:00 tenen organitzada una xerrada formativa i sessions d'assessorament individualitzat.

Els diferents projectes que es presenten són:

S&D Home Services Empresa especialitzada en serveis a segones residències, com manteniment, check-in, check-out,...
Anubis Empresa innovadora que crea el primer cementiri d’animals de companyia a Catalunya i el segon a l’Estat.
Hotel El Castell Projecte per realizar un Spa de grans dimensions i un Hotel al Castell de St. Ferran.
SAFE Docs Especialitzats en l’externalització de serveis de custodia de documents i digitalització d’arxius.
LA&VIC Gestoria.
Pet Safe Mútua d’assegurança específica per mascotes..
Aula 3.0 Empresa dedicada a la formació no reglada, especialitzada en noves tècniques d’aprenentage amb ús de noves tecnologies.
Xtu Espai multifuncional (supermercat-menjar preparat- tallers) focalitzat a aliments per a intoleràncies i Km 0
Cuida’m Empresa especialitzada en atenció domiciliaria a persones de la tercera edat.

Per organitzar aquest Fòrum d'Inversió, s'ha fet de manera que el propi acte es convertís en un element de treball transversal des dels diferents cicles formatius del centre:

  • Els alumnes de primer de mitjà de Gestió administrativa han realitzat el logotip de la jornada.
  • Els de segon de mitjà de Gestió administrativa s'encarreguen de la organització: treballant el protocol, decoració, comunicació (han obert compte d'instagram per seguir l'esdeveniment), sala,...
  • Els alumnes de primer de superior d'Administració i finances han dissenyat el tríptic de les jornades.
  • Els alumnes de primer de superior de Desenvolupament aplicacions web (DAW) han desenvolupat una aplicació per telefonia mòbil que permetrà ingressar diners als diferents projectes.

Altres