Informació

El SIEI de l'INS Cendrassos hem visitat l'estació meteorològica municipal "Ferran Pou" de Figueres. En Lluís Regincós ens ha mostrat els diferents aparells meteorològics i ens ha explicat el seu funcionament. Ha estat una sortida molt interessant i profitosa, la recomanem!

El passat 2 de desembre de 2019, en Lluís Bosch, professor a l’Institut Narcís Monturiol, va presentar als alumnes de 2n de batxillerat que cursem l’assignatura de Literatura Catalana el llibre El cor quiet, de Josep Carner.

Bosch es va centrar en l’estructura del conjunt de poemes que constitueix el llibre, dividint-lo en cinc parts establertes a partir del tema de les diverses composicions. Així mateix, la presentació va focalitzar l’evolució de la veu poètica al llarg de l’obra. La conferència va resultar tota una experiència per a introduir el llibre als estudiants.

Le mois d’Avril dernier, quelques élèves du lycée Cendrassos se sont présentés aux épreuves officielles DELF scolaire de Français (Diplôme d’Étude en Langue Française). Mais non seulement se sont présentés sinon qu’en plus les aspirants ont eu des bons résultats.

Les candidats se sont présentés pour le niveau A2 et aussi pour le B1 et B2. Il faut tirer l’attention sur le fait que ces épreuves sont réalisées à travers de l’Alliance Française et les diplômes sont accordées par le Ministère d’Education Nationale de France. C’est-à-dire, ils sont des diplômes officiels de langue française et reconnus à niveau international par 174 pays. Précisons que ces diplômes ont une valeur non seulement internationale sinon qu’aussi sa valeur est indéfinie. Les examens consistants a l’évaluation des quatre compétences de la langue (compréhension et production orale – compréhension et production écrite) permettent aux candidats d’avoir cette reconnaissance internationale s’ils ont obtenu une note supérieure à la moyen (50 sur 100).

Pour finir, il nous reste seulement féliciter tous nos élèves-candidats du Delf et les encourager à continuer le travail comme ils ont fait jusqu’à ce moment et en vues de progresser encore plus dans toutes les compétences de cette belle langue, comme elle est la langue française. Allons-y ! Nos félicitations à vous !!

Dimecres 27 de novembre, la Laura Masmiquel, filòloga i actriu, ha fet una presentació i una anàlisi de la novel·la Solitud davant els alumnes de literatura catalana de 2n de Batxillerat. Solitud va aparèixer seriada entre 1904 i 1905 a la revista modernista “Joventut”. El mateix 1905 es va publicar com a llibre i va obtenir un gran èxit de crítica i de lectors. Avui dia se la considera un clàssic i és la segona de les lectures prescriptives del curs.

El passat mes d'abril els alumnes de 1r d'ESO a la classe de Visual i Plàstica vàrem treballar una làmina per a participar al 18è Concurs que, des de fa anys, organitza el Consell Comarcal de l'Alt Empordà amb motiu del Dia Mundial sense Tabac. Es tractava de fer un cartell amb l'eslògan : "Que no et fumin: respira", on no apareguessin imatges negatives ni violentes, com ara calaveres..i a més complís la funció d'encoratjar la gent a deixar el vici de fumar o de no començar-lo. Tot un repte!

El passat divendres 31 de maig a les 13 hores, data clau i assenyalada com al Dia Mundial sense tabac, es va dur a terme l'entrega de premis a la seu del Consell Comarcal, al carrer Nou de Figueres. La merescuda guanyadora del 1r Premi va ser la nostra alumna de 1r d'ESO E Amélie Batlle, amb un cartell ple de poesia visual i significat. Molt contenta va rebre el premi econòmic i el reconeixement dels assistents, igual que l'institut que també va rebre una dotació econòmica per a material pedagògic.


L'Amélie Batlle, la segona de la dreta, amb la resta de premiats. El cartell guanyador a la imatge de la dreta.

L'any que ve podrem veure el seu cartell i els dels tres accèssits que van guanyar altres instituts exposats al calendari anual de classe.

Moltes felicitats a la guanyadora i gràcies per l'esforç de tots els participants.

Altres