Informació

El passat dilluns 23 d’abril es va dur a terme l’acte de lliurament dels XIII Premis AMPA als Treballs de Recerca organitzat per l’AMPA de l’institut Cendrassos.

Des de fa anys l’AMPA premia els millors Treballs de Recerca presentats per l’alumnat de segon de batxillerat distingint dues categories segons l’àmbit de recerca, científic-tecnològic o humanístic-social, i atorgant un primer i segon premi en cadascuna d’elles.


La Sra. Ma Fàtima Pons, presidenta de l'AMPA, va fer l'entrega de premis.

Enguany, en l’àmbit social-humanístic, s’han atorgat dos primers premi a Clàudia Mascarella i Parcerisa de 2n BTX A i a Xana Álvarez Arnaiz de 2n BTX A . Els guanyadors en l’àmbit científico-tecnològic han estat Martí Cortada Garcia amb el primer premi i Gerard Combis Batlle amb el 2n premi , tots dos de 2n BTX A. La resta de participants han obtingut tots un obsequi com a reconeixement a la seva participació.

Àmbit social-humanístic

    • Clàudia Mascarella i Parcerisa amb el treball El riure a l’Odissea ha volgut comprovar fins a quin punt una obra de fa tres mil·lennis tenia continuïtat fins a avui, i fins a quin punt els europeus actuals s’hi poden retrobar. Basant-se en el text s’ha adonat de l’artificiositat del poema i de la seva tensió dramàtica a partir d’elements còmics.
    • Amb Som crítics amb el que llegim? , la Xana Álvarez Arnaiz ha analitzat la cobertura periodística dels atemptats del 17 d’agost de 2017 a Barcelona i Cambrils, per tal d’examinar quin tractament van fer els diaris i veure si s’ajustava als principis ètics regulats en els codis deontològics.

Àmbit científic-tecnològic

    • L’objectiu del treball de recerca Study of nitrates in crops fields during irrigation de Martí Cortada Garcia era descobrir què passava amb els nitrats al terra a mesura que es va regant el camp, la quantitat de nitrats disminueix dràsticament ja en la primera regada a causa de la lixiviació.
    • Gerard Combis Batlle amb l' Estudi comparatiu de la garota de roca( paracentrotus lividus) i la garota negra (arbacia lixula) a la costa empordanesa fa una comparativa de les poblacions de les dues espècies i n’examina l’evolució des de l’any 1992. L’interès del treball recau sobretot en la importància ecològica de la garota, així com també en la seva importància socioeconòmica.

El lliurament s’ha realitzat emmarcat dins la celebració del certamen literari de Sant Jordi i la MATFSTA. Felicitats als premiats i a tots els participants

Altres