Informació

El Parlament Verd de l’institut va decidir, a l’inici del curs 2009, que cada any s’organitzaria alguna actuació amb finalitats altruistes o es participaria en alguna campanya solidària que repercutís fora del nostre centre.

Aquell any vam participar, amb la col·laboració de la Creu Roja de Figueres,en una campanya per recaptar fons pels damnificats pel terratrèmol d’Haithí . Es van recollir molts més diners dels esperats: va ser tot un èxit.

El següent any, el curs 2010-11, després d’analitzar diferents propostes es va decidir que s’apadrinaria un infant de l’Índia a través de la Fundació Vicens Ferrer. Per poder recaptar els diners necessaris, durant les festes de Nadal els parlamentaris/ies verds/es venien, a l’hora de l’esbarjo, unes targetes de colors per anotar bons desitjos i poder-les penjar a l’arbre de nadal del centre. Es va finalitzar la campanya realitzant un concert a la Rambla de Figueres on,al llarg del matí, una trentena d’alumnes van anar interpretant músiques de diferents estils. La Coral del Cendrassos va clausurar l’acte festiu. Amb els beneficis obtinguts no només vam poder apadrinar una nena sinó també un nen: l’Aswini i en Manoj.

L’aportació anual que realitzem no arriba directament al nen/a apadrinat/da, sinó que es destina a un fons únic que reverteix en benefici de tota la comunitat. El progrés de l’infant no pot estar aïllat, sinó que s’ha de fomentar en el progrés de la seva família i de tota la comunitat en la que viu. D’aquesta manera el canvi és estructural i permanent.

Enguany seguirem treballant per poderajudar a aquests infants. Actuacions com aquesta són les que contribueixen no només a la cohesió social entre l’alumnat sinó a fomentar els valors de la solidaritat i de l’altruisme.

Altres