Informació

Els passats 25, 26 i 27 de juny l’alumna Raquel Cabanas, que ha cursat Batxillerat al nostre institut, guanyadora de la fase local de les Olimpíades d’Economia de la Universitat de Girona va participar a la fase nacional que enguany es va celebrar a Santiago de Compostela.

En aquesta fase nacional, organitzada per l’Associació Olimpíada Espanyola d’Economia i la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat de Santiago de Compostela, hi van participar uns 140 alumnes provinents de les diferents universitats de l’Estat Espanyol.


La Raquel Cabanas, amb la professora Marta Cufí i la representant UdG, Helena Benito.

Aquests tres dies, a part de la realització de l’examen, els alumnes acompanyats dels seus professors d’institut i de professors universitaris, van realitzar tot un conjunt d’activitats organitzades per la Universitat de Santiago, entre elles la visita al casc històric de la ciutat, la realització de l’últim tram del Camí de Santiago i l’observació de l’exhibició del Bota Fumeiro, gràcies a l’ofrena que va fer l’organització de les Olimpíades.

Pel que fa al resultat de l’examen, l’estudiant Marcos Martín Mateos de l’IES Álvaro de Mendaña de Ponferrada va obtenir el primer premi, Medalla d’Or i 1.200 €. Andrés Collados Sánchez de l’IES Rafael Frühbeck de Burgos, en Leganés, Madrid, va guanyar la Medalla de Plata i el premi de 1.000 € i Jorge González Andrés del La Salle de Paterna, en Valencia, va quedar en tercer lloc, obtenint un xec por valor de 800 euros. Del quart al dècim participant millor classificat van obtenir un premi en metàl-lic de 299 euros. Cal destacar el paper de l’alumne de l’Institut Icària de Barcelona, Pau Orive Vidal, que va quedar en quart lloc.

Per la resta d’alumnes, el premi va ser l’experiència de poder gaudir d’aquests dies amb totes les despeses pagades!! I pels professors, el fet de poder compartir i intercanviar experiències pedagògiques amb professorat de les diferents comunitats autònomes.

Com a notícia d’última hora, aquest setembre es celebrarà per primer cop la fase internacional de les olimpíades d’Economia a Moscou, a on podran anar a competir els cinc primers de la fase nacional.

Altres