Informació

Dimarts, dia 2 d’abril, els alumnes del club de lectura de 1r i 2n d’ESO es van reunir per comentar el llibre de Pau Joan Hernàndez: La balada del funicular miner.

Tots els lectors van estar d’acord en què era una història carregada d’intriga i misteri a l’inici i final de la novel·la; però que el desenvolupament els havia resultat una mica massa lineal. De totes maneres, van explicar que el desenllaç havia estat molt sorprenent i que no se l’esperaven.

També van tractar el tema dels personatges, el de la temàtica i el títol de l’obra.

Pel que fa als personatges, ben diversos i peculiars, i ben definits, van destacar el de l’Alda, la nova professora de matemàtiques de l’institut, i el de la misteriosa bèstia com els que més els havien agradat; bàsicament pel misteri que els envoltaven.

En quant a la temàtica, van dir que a part de ser una novel·la de suspens, era també una història de superació de dificultats, de reivindicació de la vida de poble, d’amor i d’amistat amb la determinant presència del funicular miner. Un funicular miner que representa la memòria històrica col·lectiva que s’escapa de les mans al ritme d’una balada: La balada del funicular miner.

En definitiva, van estar una estoneta entretinguda parlant d’un llibre que en general els havia agradat prou i que els havia fet passar una bona estona. Acabada la sessió van recollir impacients el nou llibre del club de lectura: Coraline de l’escriptor Neil Gaima

Altres