Informació

Dins el projecte d’impuls de llengües estrangeres, ja hem realitzat la primera part del nostre intercanvi amb una escola britànica, Bristol Free School, situada a la ciutat de Bristol. El passat 13 de març, 16 estudiants anglesos ens van visitar per quedar-se durant una setmana amb nosaltres, allotjant-se a casa d’alguns dels nostres estudiants de 3r d’ESO.

L’experiència ha sigut fantàstica. Els alumnes anglesos han practicat el castellà, han conviscut dins un entorn lingüístic en castellà i han après els costums de la nostra terra. Les famílies els han acollit com si fossin fills seus, i això ha fet encara més que aquest intercanvi es consolidi per propers cursos.

El primer dia d’institut els nostres estudiants van fer unes exposicions brillants sobre Espanya, Catalunya, Figueres, la nostra gastronomia, festes i tradicions catalanes i música, i tot l’entorn de l’Alt Empordà. D’aquesta manera, els nouvinguts es situaven en lloc i cultura.

Així doncs, el dimarts van anar a visitar Girona, realitzant una ruta d’orientació pel centre de la ciutat, el dimecres van anar a Port Lligat, El Cap de Creus, Cadaqués i Port de la Selva, gaudint d’unes vistes impressionants i un sol de justícia. El dijous es van quedar per Figueres, visitant el Castell de Sant Ferran, el museu Dalí i les joies, i passejant pel centre de la ciutat, van anar tornant cap a l’institut.

El divendres va ser jornada de cloenda. Després d’assistir a algunes classes, els nostres convidats ens van fer unes exposicions en castellà de les seves experiències durant la setmana de convivència, tot en castellà, i resumint el que els va semblar més interessant i el que havien après. I després de tot això, es va tancar la jornada amb un dinar de comiat al menjador del centre.

El divendres a la tarda i tot dissabte les activitats amb les famílies van ser moltes i diverses. Des d’anar al cinema, passant per un vol al túnel de vent d’Empuriabrava, visita de Barcelona i Camp Nou i acabant amb una arrossada familiar. La diversió ha estat garantida, però sobre tot sobre tot, han après a conviure, respectar i tolerar els altres, han après diferents costums i a més, han practicat l’anglès i el castellà. Una experiència complerta que culminarà quan els nostres alumnes visitin Bristol durant una setmana el proper mes de maig.

Podeu visualitzar totes les fotos a l'àlbum Intercanvi Bristol: estada a Figueres.

Gràcies a tots els que heu fet possible aquesta inoblidable aventura.

Altres