Informació

El passat dijous 5 de desembre vam fer la 1a trobada amb els alumnes del club de lectura per comentar els llibres llegits. Els alumnes van tractar diferents aspectes dels respectius llibres entre els quals destaquem els personatges, l’espai, el temps i l’opinió personal.

En Pere Vidal protagonista de La casa sota la sorra és un jove barceloní que troba feina a través d’un misteriós anunci al diari. A partir d’aquí viurà una gran aventura que el portarà fins El Caire on descobrirà la casa sota la sorra.

El divendres 8 de novembre, a 2/4 d'onze del matí, es va dur a terme una trobada amb tots els consellers que formen part del Consell Ciutadà d'Infants de Figueres. L’acte va comptar amb la presència de l’alcaldessa Agnès Lladó i es va centrar en donar la benvinguda als nous consellers i dinamitzadors i acomiadar els antics.

Els nostres consellers: En Samir Espinal, la Jana Planas, la Dúnia Bentalh (1r d’ESO), la Paula Saez ( 2n d’ESO) i la Paula Jugo de 3r d’ESO van poder gaudir d’una jornada productiva juntament amb els dinamitzadors van posar de manifest les inquietuds i reptes necessaris per tal de millorar la nostra ciutat.

Hem iniciat un curs més el Servei de Mediació. Una bona manera de resoldre conflictes entre vosaltres mateixos , parlant i arribant pactes. Us oferim un espai d’escolta activa que es troba en el departament d’orientació educativa.


L'equip de Mediació d'aquest curs format per alumnat de 4t ESO.

Si voleu accedir al Servei de Mediació ho podeu fer dirigint-vos a la coordinadora de mediació Dolors Vergés, a qualsevol mediador/a , parlant amb el tutor/a o apuntar-vos directament al suro informatiu de mediació (al departament d’orientació) en una graella que trobareu dins una carpeta. Els mediadors us han anat informant també passant per les diferents tutories.

El passat 11 de juny al Teatre “la Cate” de Figueres, els alumnes del nostre centre van realitzar el festival de fi de curs, enguany amb el títol: “Els Òscars del Cendrassos”. Van participar els alumnes d’ESO dels tallers artístics en les especialitats de teatre, música coral i instrumental i dansa, i els alumnes de 4t ESO.

Els alumnes de l'optativa de 4rt de música, van participar en l'espectacle dels Òscars preparant dos temes musicals. Per una banda van cantar "City of Stars" cançó del musical "La La Land" i els van acompanyar de guitarra i teclat interpretat pels propis alumnes i professors. A més, van tocar i cantar plegats el tema "Count on me" de Bruno Mars que estava inclosa en la pel·lícula " A turtle's tale". Per aquesta cançó, van utilitzar la bateria, el piano i un Ukelele a més de la interpretació a cor.

El passat dimarts 11 de juny els alumnes de 3r d'ESO que cursen la matèria optativa d'Emprenedoria i fundadors de la cooperativa escolar CoopPop, van fer un donatiu a l'Associació Chidren of Africa de 50€.

Aquesta cooperativa forma part del projecte EJE que té com a principal objectiu que els alumnes de secundària tinguin un primer contacte amb el món empresarial, mitjançant la creació i la gestió d’una empresa, desenvolupant una activitat mercantil d'intercanvi de productes amb una cooperativa sòcia.

La Susanna Gómez fundadora de l'associació ens van presentar l'origen de l'entitat i els seus objectius. Children of Africa és una associació sense ànim de lucre que lluita per millorar la situació de l'educació, la salut i l'autonomia en pobles rurals de Kènia.

Altres