Informació

Per millorar i complementar els coneixements sobre les indústries tèxtils i alimentàries dels alumnes de 2n ESO, el Departament de Tecnologia ha organitzat una excursió a la comarca d’Osona per a visitar el Museu Industrial del Ter a Manlleu i l’empresa Casa Riera Ordeix (fabricació artesana d’embotits) de Vic. L'excursió s'ha realitzat el dimarts 14 de març, també s'ha aprofitat per passejar pel centre històric de Vic.

En la visita Museu industrial del Ter a Manlleu, l'alumnat ha realitzat l’activitat “Tecnologia tèxtil: de la fibra al fil”, fornada per una visita guiada a l’exposició "La fàbrica de riu" i un taller de fabricació artesanal de fil. Els alumnes ha pogut veure com era la fabricació de fil, les condicions de de treball i la vida durant la revolució industrial a les colònies tèxtils.

A “Casa Riera Ordeix” han conegut la història de l’empresa i de la llonganissa de Vic. L'activitat ha consistit en una visita guiada a les instal·lacions de l'empresa on han pogut conèixer de primera mà, el procés d’elaboració tradicional de la llonganissa, la funció dels assecadors, la importància del procés i control de qualitat. Finalment, tot l'alumnat va gaudir d'un tast de llonganissa i fuet per comprovar-ne el sabor.

Altres