Informació

El passat dimarts 6 de març els alumnes de 2n d'ESO van visitar al Museu tèxtil del Ter, situat a Manlleu i a la Casa Riera Ordeix de Vic. Es tractava d'introduir els continguts que s'estudiaran, en aquest tercer trimestre, a l'assignatura de tecnologia.

El primer lloc visitat és una antiga filatura situada just al costat del riu Ter que des del 2004 funciona com a museu. En ell, els alumnes van realitzar un taller d'elaboració artesanal de fil a partir de llana. Van utilitzar unes eines molt rudimentàries per tal de pentinar la fibra i després van manipular-la fins a obtenir fil. Ràpidament es va posar de manifest que la producció de fil, de manera artesanal era molt baixa i, que en aquell temps, va caldre que algun enginyer dissenyés i fabriqués una màquina per augmentar-ne la producció.

El dijous 16 de novembre l’alumne Isaac Llimona de 2n Batxillerat del nostre institut, i l’alumne Gerard Burjalès de l’institut El Morell, van presentar el seus projectes al col·loqui “Student voices: coding, computer and others things… in Learnig Labs” dins el congrés EMINENT 2017 que organitza European Schoolnet. La presentació dels dos alumnes es va fer per videoconferència des del nostre taller de Tecnologia i es va emetre per streaming.

Isaac Llimona va presentar el seu treball de recerca “Construcció d’un Ornitòpter”, mentre que en Gerard va presentar el projecte “Robotic Stadium”, elaborat conjuntament entre l’Institut El Morell, l’Institut Coster de la Torre i l’Institut Cendrassos. Aquest projecte col·laboratiu va ser coordinat i tutoritzat pels professors Enric Bolaño, Josep Bofarull i Joan Pellicer.

Altres