Informació

Aquest cap de setmana (21 i 22 d'abril) s'ha celebrat la Mostra Tramuntec, una exposició de treballs i projectes tecnològics realitzats per alumnes de secundària de l'Alt Empordà. Els treballs s'han exposat als Caputxins simultàniament a les ponències de la jornada #PR3D2017. En edicions anteriors, els treballs s'havien exposats al Consell Comarcal i a La Cate.


En aquesta edició de Tramuntec, des de l'institut hem presentat aquests treballs i projectes:

El Departament de Tecnologia ha organitzat una excursió lectiva per als alumnes de 3r ESO al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) a Terrassa el dia 29 de març.

La visita al museu s'ha estructurat en diferents activitats: les màquines simples i els motors tèrmics, els dissenys de Leonardo da Vinci, i visita teatralitzada de la fàbrica tèxtil.

L'alumnat ha pogut comprovar gràcies a les diferents exposicions que conté, les avantatges que suposa l'ús de màquines simples per l'aixecament d'objectes pesats. Seguidament ha pogut conèixer com són, com funcionen i quins elements formen els diferents tipus de motors dels cotxes i de les motocicletes.

En l'exposició "Leonardo da Vinci, una ment il·lustrada" els alumnes han descobert i analitzat el funcionament de les creacions de Leonardo, algunes d’elles amb maquetes de fusta interactives i altres per mitjà d'hologrames. Han aprofitat aquestes maquetes per aprofundir en el coneixement de tota mena de mecanismes.

Altres