Informació

El passat dia 7 de març es va celebrar el WebMentors 2017 a la sala Caputxins de Figueres, la trobada de professionals i futurs desenvolupadors d’aplicacions Web organitzada pel Cicle de Desenvolupament d’Aplicacions Web del nostre Institut.

El centenar de persones que van assistir-hi van poder gaudir de les ponències relacionades amb el món de la programació, la informàtica i les aplicacions web.

Van obrir les ponències tres grups d’alumnes de darrer curs del cicle d’Informàtica que van presentar el seu primer projecte de desenvolupament web.

Tres empreses consolidades del sector van compartir coneixement. El Sr Rafael Aguilera, gerent de la empresa Icon, va parlar de la visió de Microsoft sobre la transformació digital i com el programari de gestió i la ofimàtica convergeixen en un mateix pla. El Sr. Albert Alemany, gerent de l’empresa AlterEgo, va explicar les fases del desenvolupament d’un projecte web i com aconseguir dur-lo a terme amb èxit. El Sr. Ramon Roca, gerent de botigues.cat, va parlar dels projectes web de comerç electrònic, que els fa peculiars i que cal tenir en compte a l’hora d’abordar-los.

Dos ex-alumnes del cicle d’Informàtica de l'institut, el Sr Brain Suárez i el Sr Jordi Olivares, van compartir la seva experiència després del Cicle d’Informàtica, al món laboral i a la Universitat.

La taula rodona final es va allargar fins ben entrades les 8 del vespre degut a les preguntes i comentaris plantejats pel públic assistent.

La directora, la Sra. Helena Cortada, va parlar de les bones dades d’inserció laboral dels alumnes de cicles a Catalunya i en concret els del Cicle d’Informàtica del Cendrassos i va tancar la jornada agraint a les empreses la seva implicació en la formació i orientació dels futurs informàtics i també la bona feina tots els ponents i organitzadors.

En finalitzar la jornada el públic enquestat va destacar la qualitat de les ponències i també la diversitat dels temes tractats. No va passar per alt que diferents ponents parlessin de la importància que té per a la professió el fet de formar-se constantment, de disfrutar del que es construeix i del gratificant que és la sensació de la feina ben feta.

Altres