Informació

El passat 3 d’abril els alumnes de 2n de BTX de Química i de Tecnologia Industrial han assistit a la jornada del eQ-days a la UdG. L’objectiu de la visita ha estat conèixer els estudis d’Enginyeria Química que ofereix la UdG i participar en diferents tallers pràctics.

Inicialment ens han rebut a la sala magna de la Universitat Politècnica de Girona i ens han fet una explicació dels estudis que ofereixen i de les possibles sortides laborals.

Després hem fet un taller en que hem vist com es pot aplicar la química a la resolució de problemes ambientals, en concret hem vist com els aerogels de nanofibres, modificats químicament per tal d’absorbir olis i no aigua, poden ser de gran ajuda en el procés de recollida d’abocaments d’olis i combustibles en el mar.

Posteriorment els alumnes ham pogut fer polímers (poliuretà) a partir dels reactius inicials amb l’aplicació de catalitzadors. Fins i tot el nostre alumnat a suggerit la possibilitat de fer servir colorants en la seva fabricació (podrem deixar de veure parets grogues en els edificis de les nostres ciutats?)

Altres