Informació

El dia 14 de febrer, amb els alumnes d'història de l'art de segon de batxillerat, vam anar a Barcelona per visitar algunes obres d'art que analitzem i estudiem a classe i que es troben repartides per la ciutat i, sobretot, al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) a Montjuïc.

Vam arribar amb tren a l'estació de Sants i, camí de Montjuïc, vam poder observar i analitzar algunes de les obres que surten a l'examen de Selectivitat. Concretament ens vam aturar davant l'escultura de "la dona i l'ocell" de Joan Miró que es troba al Parc de l'Escorxador. Davant de l'obra, vam poder observar-la des de diferents punts de vista i poder aplicar els coneixements d'anàlisi apresos a l'aula.

Tot seguit, vam continuar la ruta i ens vam aturar al Pavelló Alemany, de l'arquitecte Mies van der Rohe. Tot i que l'edifici l'estan rehabilitant, vam poden entrar i fer una visita al seu interior per poder explicar quines són seves característiques i les peculiaritats que van fer-lo un dels edificis més impactants de l'Exposició Universal de Barcelona l'any 1927.

El Dissabte Transfronterer de les Matemàtiques a l’Alt Empordà (DITMAE) és una activitat que es duu a terme, des de fa set anys, a Figueres. Està dirigida als estudiants de secundària i de batxillerat i és oberta als centres d’ensenyament de l’Alt Empordà i les comarques properes, així com als centres de la Catalunya Nord.

Un cop més el nostre centre ha participat en aquesta diada. Enguany en Biel Riera i en Martí Cortada de primer de batxillerat han quedat premiats en tercer lloc del taller: El camí més curt i estratègies per a trobar-lo. Enhorabona per a tots dos!!!

El passat 29 de gener els alumnes d’Història del món contemporani de l’Institut Cendrassos van participar en l’acte commemoratiu en memòria de la víctimes de l’Holocaust que, any rere any, ve organitzant el Grup de Treball Exili, Deportació, Holocaust Alt Empordà.

L’acte va tenir lloc al Museu Memorial de l’Exili, a la Jonquera, i va comptar amb la presència, com a públic, d’estudiants dels diferents instituts de l’Alt Empordà. La jornada va començar amb una interessantíssima conferència per part de Dory Sontheimer, autora del llibre Les set caixes, que va explicar les vicissituds passades per la seva família, jueva, durant el nazisme.

El passat 30 de gener 143 alumnes de 1r d’ESO van visitar de nou el jaciment de les ruïnes d’Empúries, per tal d'ampliar els coneixements sobre les civilitzacions grega i romana.

A l'inici de la visita, els guies van explicar l'origen d'aquella colònia grega, Empúries. Van descriure, també, mites i llegendes dels antics déus grecs i van fer posar als alumnes en la pell dels arqueòlegs per intentar esbrinar cada detall d'aquella zona. Després visitaren la ciutat romana,entenent la transformació que va patir el territori.

La Setmana de la Ciència és l’esdeveniment anual europeu més important pel que fa a la divulgació de la ciència i la tecnologia. Durant uns dies, un gran nombre d'entitats i institucions d'arreu organitzen activitats amb l'objectiu de fomentar l'interès de la societat per la ciència i el coneixement, i d'ensenyar els darrers avenços científics i tecnològics de manera atractiva i propera.

Enguany se n’ha celebrat la 22a edició del 10 al 19 de novembre i l’institut Cendrassos, com no podria ser d’altra manera, ha participat organitzant el segon concurs d’enigmes científics per primer cicle d’ESO, segon cicle d’ESO, batxillerat i cicles formatius. El professorat del departament de ciències ha plantejat un enigma per cada dia de la setmana per despertar la curiositat científica de l’alumnat. No tan sols la participació és considerable sinó que el grau d’encert dels enigmes és molt elevat.

Els passats 4 i 5 de desembre, el centre va dissenyar un seguit d’activitats per cada curs que completaven i posaven fi a la setmana de la ciència.

Pel que fa als alumnes de segon d’ESO, el dimarts 5 de desembre, van competir en una gimcana científica i d’orientació realitzada pels voltants del Castell de Sant Ferran. Els equips de vuit persones havien de completar en el menor temps possible set proves entre les quals hi havia jocs d’enginy, reptes científics, petites pràctiques que fem al laboratori portades a la natura, etc. Cada prova realitzada correctament i en el temps assignat els servia per restar temps del total de la prova.

Altres