Informació

Aquest curs el Club de Lectura continua amb el seu objectiu d’oferir títols suggeridors als alumnes de l’institut interessats en la lectura.

A la reunió inicial i informativa de l’octubre es van inscriure un total de 43 alumnes (14 de primer cicle i 29 de segon cicle), que s’han agrupat de la següent manera:

    • Grup 1: 14 alumnes de 1r i 2n ESO.
    • Grup 2: 15 alumnes de 3r ESO.
    • Grup 3: 14 alumnes de 4t ESO i 1r Batxillerat.

Els dinamitzadors dels grups són respectivament els professors de llengua: Àngel Rico, Marta Planells i Xavier Teixidor.

Durant el primer trimestre, els alumnes del primer grup llegeixen "Balada del funicular miner" de Pau Joan Hernández i els alumnes del segon i tercer grup "Cometas en el cielo" de Khaled Hosseini.

Enguany hem engegat un nou projecte a l'institut, el Club de Lectura, un espai de trobada per fer tertúlia sobre el llibre que hem llegit prèviament, amb l'objectiu de fomentar el gust per la lectura.

Un club de lectura es pot definir com un grup de persones que es posen d'acord a llegir el mateix llibre per després reunir-se per parlar-ne. Aquesta trobada pot ser presencial o virtual, ja sigui en el marc d'una biblioteca pública o d'un institut, en una hora i un dia concret, per expressar les pròpies opinions en les xarxes socials d'Internet o en un bloc.

El Club de lectura de l'IES Cendrassos tindrà lloc els dimarts a la tarda a partir de les 16,45h i tothom que s'hi vulgui apuntar pot enviar un correu a la següent adreça:

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Els alumnes del Club de Lectura us volem recomanar l’últim llibre que hem comentat durant la darrera reunió del club i que podeu trobar a la biblioteca del centre: L’amic retrobat, de l’advocat jueu Fred Uhlman (1901-1985). Aquesta novel·la està basada en la pròpia experiència del novel•lista, i explica com l’aparent fèrria amistat entre un noi jueu i un jove membre de l’aristocràcia alemanya es trenca per l’arribada al poder de Hitler l’any 1933. Molts anys després, sense esperar-s’ho, els antics amics es “retrobaran” novament.

Els aspectes de la narració que més han agradat als alumnes són el tractament de l’amistat entre els dos nois i el final “inesperat” de la novel•la. “El recomano als lectors que vulguin experimentar l’altra cara de les històries entre nazis i jueus”, destaca en Joan Lambea.

La Júlia Prat recomana el llibre “a la gent a qui no li agrada gaire la lectura, perquè pot “enganxar” a qualsevol.”

Altres