Informació

El dijous 14 de setembre els alumnes d'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà (CFGM) comencen el curs escolar en els següents horaris:

  • ESO: de 8:15 a 14:45.
  • BTX: de 10:30 a 14:45.
  • 1r CFGM: de 10:30 a 14:45.
  • 2n CFGM: A partir de les 14:45.

L'alumnat de 1r ESO, BTX i 1r CFGM ha d'entrar per l’entrada principal (C/ Arquitecte Pelai Martínez) on trobaran penjades les llistes dels diferents grups i les aules assignades.

Els alumnes de 2n, 3r i 4t d’ESO entraran per la porta del C/Calçada Tapis (parada de busos) on l'alumnat de 2n trobarà les llistes dels grups i les aules assignades. Els de 3r s’hauran adreçar al gimnàs per consultar-les i els de 4t al passadís de les aules 200.

Per aquest dia, només cal portar: agenda, estoig i les llibretes. Els alumnes de 1r d'ESO han de dur també, la guia de l'alumnat d'ESO.

Els dilluns 18 de setembre a les 14:45 comencen els estudiants de Cicles Formatius de Grau superior.

Desitgem a tot l’alumnat un bon inici de curs!!!

Divendres 21 de juliol a l’auditori dels Captuxins, l’Ajuntament de Figueres va lliurar les Beques a la Joventut Excel·lent. Aquest premis reconeixen l’esforç personal i l’esperit emprenedor dels estudiants peraconseguir l’excel·lència acadèmica.

L'alumne Jonathan Millan Trujillo, que aquest any ha finalitzat el CFGS Desenvolupament d'Aplicacions Web, ha estat guardonat amb el premi "Anada i Tornada" de l'Ajuntament de Figueres. Consisteix en una beca d'estudis com a reconeixement a aquells professionals que han decidit tornar a les aules per millorar la seva competitivitat.

Meritxell Torrent i Ragolta i Roser Cantenys Sabà que han finalitzat el Batxillerat, han estat reconegudes amb unes beques consistents en una estada de 15 dies a Londres.


Alumnes guardonats de l'institut acompanyats de la directora.

Durant el curs 2017/18, els alumnes de 2n ESO cursen una matèria optativa el primer quadrimestre, i una segona optativa, de febrer a final de curs. Mentre que, l'alumnat de 3r ESO cursa una matèria optativa de dues hores setmanals durant tot el curs.

En aquests 2 enllaços hi ha la descripció de les optatives que oferim per a aquest curs vinent:

Per escollir l'optativa s'ha d'omplir el formulari que se'ls ha enviat al correu electrònic de contacte amb el centre. En cas de que l'alumne hagi promocionat i no s'hagi rebut el correu, cal posar-se en contacte amb el centre (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.).

El termini per enviar el formulari finalitza el 28 de juliol, per poder fer l'assignació abans de començar el curs. En cas de no fer-ho, s'assignarà una matèria optativa sense tenir en compte les preferències de l'alumnat.

Ja està disponible l'assignació de matèries optatives especifiques de 4t d’ESO dels alumnes que ja han superat el curs al juny: Clica aquí per visualitzar el llistat.

L'assignació s'ha fet d'acord amb les preferències de cada alumne, les places de que disposa el centre i la qualificació final de tercer d'ESO.

L'alumnat que necessita aprovar alguna matèria al setembre per passar de curs no té cap optativa assignada, cal esperar els resultats dels exàmens de setembre.

Assignació de matèries optatives especifiques de 4t d'ESO per a la resta d'alumnes

L'alumnat que superi el 3r d'ESO al setembre, després de recollir les notes haurà de passar per cap d'estudis o coordinació pedagògica per confirmar les matèries optatives específiques de 4t d'ESO que se li assignaran.

L'alumnat repetidor de 4t d'ESO ha de fer el mateix, el dia de matrícula de setembre.

cendrassos

El alumnes que s'incorporen al centre a 1r ESO s'han de matricular del 12 al 16 de juny en l'horari de 9:00 a 14:00.

Documentació necessària

  • Resguard de preinscripció.
  • 3 fotografies, amb el nom i cognoms a darrera.
  • Fotocòpia del carnet de vacunacions.
  • Adreça del correu electrònic dels pares/tutors: és el mitjà habitual de comunicació amb les famílies.
  • Els alumnes de transport han de portar el certificat del centre on han estat escolaritzats, també el certificat de convivència i la sol•licitud del Consell Comarcal degudament omplerta amb una fotografia (l’imprès de la sol·licitud es lliurarà a la secretaria del centre).

Pagaments

  • 30 € per l'assegurança escolar i en concepte de despeses derivades de l'escolarització. Pagament per codi de barres a Caixabank. Cliqueu AQUÍ per obtenir instruccions i codi (també el podeu recollir a la consergeria de l'institut).
  • AMPA 40 €: Pagament per codi de barres a Caixabank. Cliqueu AQUÍ per obtenir fitxa, instruccions i codi (també el podeu recollir a la consergeria de l'institut).

Clicant als següents enllaços podreu accedir a la informació sobre el material necessari i llibres segons els estudis que es cursin:

Els alumnes que tenen matèries pendents hauran de presentar els treballs d’estiu corresponents a l'inici de l'examen de setembre. Aquests treballs comptaran per la nota segons el percentatge indicat.

El dijous 7 de setembre a les 11:00 es podran recollir les notes a la Consergeria del centre.

Clicant en aquest enllaç DEURES SETEMBRE ESO us podeu descarregar els deures per a tots els cursos d'ESO i el seu pes en la nota de setembre:

Us podeu descarregar la versió per imprimir les dates dels exàmens d'ESO,de Batxillerat i CF Erasmus, clicant AQUÍ

El passat dia 20 de Juny els alumnes de 2n ESO van descobrir Vilabertran gràcies a l'aplicació gamificada apuntik.cat. L'activitat formava part del crèdit de síntesi que es va realitzar durant tota la setmana.

L'aplicació està creada per dos ex-alumnes del Cicle Superior d'informàtica del Cendrassos i planteja reptes per descobrir l'entorn d'una manera diferent: resolent enigmes, descobrint monuments, elements arquitectònics, llocs emblemàtics i altres reptes.

cendrassos

El 4 de juliol s'inicia el procés de matriculació de Batxillerats i Cicles Formatius de Grau Mitjà. La matriculació es realitza per nivells, en l'horari de 9:00 a 14:00. La distribució és:

  • 1r i 2n de Batxillerat: Dimarts 4 de juliol.
  • 1r CFGM Gestió Administrativa: Dimecres 5 de juliol.
  • 2n CFGM Gestió Administrativa: Dijous 6 de juliol.
  • 1r CFGM Sistemes Microinformàtics i Xarxes: Divendres 7 de juliol.
  • 2n CFGM Sistemes Microinformàtics i Xarxes: Dilluns 10 de juliol.
  • Incidències: Dimarts 11 de juliol.

Documentació necessària

S’acaba el curs i els alumnes de 2E també hem finalitzat els nostres projectes.

La Companyia T vam tenir una magnífica actuació davant els alumnes de l’escola Salvador Dalí i ens ho van agrair amb uns dibuixos fantàstics que han fet la delícia de tots nosaltres (alumnes i professors). Us en passem alguns perquè penso que valen la pena i ens sentim molt satisfets que ens hagin enviat els seus treballs. Ens una manera molt agraïda de recompensar el treball realitzat al llarg del curs.

cendrassos

Del 27 de juny al 30 de juny té lloc el procés de matriculació de 2n i 4t ESO per a l'alumnat de nova incorporació al centre. La matriculació es realitza en l'horari de 9:00 a 14:00.

Documentació necessària

  • Resguard de preinscripció.
  • DNI original i fotocòpia.
  • 2 fotografies, amb el nom i cognoms a darrera.
  • Adreça del correu electrònic dels pares/tutors: és el mitjà habitual de comunicació amb les famílies.
  • Els alumnes de transport han de portar el certificat del centre on han estat escolaritzats, també el certificat de convivència i la sol•licitud del Consell Comarcal degudament omplerta amb una fotografia (l’imprès de la sol·licitud es lliurarà a la secretaria del centre).

cendrassos

El 13 de juliol s'inicia el procés de matriculació de Cicles Formatius de Grau Superior. El Departament d'Ensenyament disposa que pels estudis de grau superior s'aboni la quantitat de 360 €. Prèviament a la matrícula s'ha de recollir, a la secretaria del centre, l'imprès de pagament.

La matriculació es realitza per nivells, en l'horari de 9:00 a 14:00 . La distribució és:

  • 1r CFGS Administració i finances: Dijous 13 de juliol.
  • 2n CFGS Administració i finances: Divendres 14 de juliol.
  • 1r CFGS Desenvolupament aplicacions web: Dilluns 17 de juliol.
  • 2n CFGS Desenvolupament aplicacions web: Dimarts 18 de juliol.
  • Incidències: Dimecres 19 i dijous 20 de juliol.

Documentació necessària

La nostra alumna Eva Arnall, que acaba de finalitzar els estudis de Batxillerat, participarà en l'acte de cloenda de la IV Jornada de Girona "Com s'educa el Talent Emprenedor". L'Eva juntament amb una altra estudiant, presentarà la ponència "Com veiem el món".

Aquesta jornada d’innovació educativa, s’adreça a docents d’educació infantil, primària i secundària, de batxillerat i de formació professional de centres públics, concertats i privats. També es dirigeix a altres agents educatius: equips directius, responsables d’administracions educatives i representants d’organitzacions que promouen l’educació emprenedora

El passat dimarts 30 de maig la companyia T de Teatre de l'Institut Cendrassos va estrenar l'espectacle "Com redimonis es vivia a l'edat mitjana?". L'obra teatral va ser la culminació del projecte Companyia T de teatre iniciat a principis de curs i en el qual han treballat els alumnes de 2n d'ESO E. L'acte va comptar amb un públic molt especial, els alumnes de 6è de primària de l'Escola Salvador Dalí.

Nervis, entrebancs d'última hora, mals de panxa i riures incontrolats a escena són algunes de les experiències que van poder viure els protagonistes amb aquest esdeveniment. Tant els alumnes com els professors estem molt satisfets amb el resultat de l'experiència, així com del que hem après treballant aquest projecte.

El dijous 1 de juny a les 8 del vespre al Teatre El Jardí de Figueres, com a cloenda del curs es representarà l'espectacle "Un món per descobrir". A través d'un viatge imaginari al voltant del món podreu gaudir de la dansa i música de diferents indrets del planeta.

En l'espectacle presentat i coordinat pels alumnes que han participat en el taller de teatre durant aquest curs, hi participen més de 100 alumnes de tots els cursos, amb l'ajut i col·laboració d'una vintena de professors del centre

Us hi esperem!!!. No us ho podeu perdre, serà un espectacle irrepetible.

Altres