Informació

cendrassos

La preinscripció és el tràmit que cal fer per ser admès per primera vegada en un centre sostingut amb fons públics i per canviar de centre.

Per fer la preinscripció cal: conèixer el calendari de tot el procés, consultar els centres i l'oferta de places escolars, conèixer els criteris de prioritat amb què s'ordenen les sol·licituds i la documentació necessària per justificar-los, presentar la sol·licitud i la documentació en els terminis establerts.

FASES DE LA PREINSCRIPCIÓ

  • Difusió de l'oferta: 9 d'abril
  • Presentació sol·licituds: 13 al 24 d'abril
  • Llistes amb el barem (puntuació) provisional, NO són llistes d'admesos: 3 de maig
  • Reclamacions: del 4 al 8 de maig
  • Llistes amb el barem definitiu un cop resoltes les reclamacions: 10 de maig
  • Publicació de les llistes d'alumnes admesos (i llistes d’espera, si escau): 15 de maig

La setmana passada l’Institut va participar en la segona trobada del projecte d’Erasmus+ Learning from History... planning the future together, que té per a objectius la cooperació educativa i la promoció de valors democràtics a partir de l’aprenentatge de la Història. El passat mes de novembre ja vam ser presents en la primera trobada del projecte a la petita localitat austríaca de Mauthausen

La trobada es va celebrar a la localitat italiana d’Empoli, a la Toscana, i va servir per a acabar de concretar les darreres activitats d’aquest projecte europeu on, a més del nostre institut i del Museu Memorial de l’Exili de la Jonquera, hi participen diverses institucions i centres educatius d’Àustria i d’Itàlia.

L’Institut Cendrassos ha organitzat dues jornades de Portes Obertes per l’alumnat que el curs vinent, 2018-2019, ha d’iniciar els estudis de l’ESO. Les jornades consistiran en una xerrada informativa i una visita a les instal·lacions del centre.

  • El dimecres 14 de març a 2/4 de 10 del matí, per a l’alumnat dels pobles adscrits a l’institut.
  • El dimecres 14 de març, a les 7 de la tarda. Aquesta jornada està adreçada exclusivament als pares i mares de l'alumnat de pobles adscrits a l'institut.
  • El dimarts 20 de març a les 5 de la tarda per a l'alumnat i a les seves famílies de les escoles de Figueres que estan totes adscrites a l’institut Cendrassos. A les 6 de la tarda hi haurà la xerrada informativa.

Dimecres 28 de febrer NO HI HAURÀ CLASSE.

Des d'alcaldia de Figueres ens han informat que demà s'ha suspés el transport escolar a causa de la previsió meteorològica, per aquest motiu des d'alcaldia s'ha pres la decisió de suspendre les classes.

Avui al migdia, el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya, depenent del Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya, ha actualitzat la fase d'ALERTA del Pla especial d'emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT). D'acord amb les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya, continua la situació de risc per nevades,i us informem que s'ha acordat:

  • Suspensió transport escolar per demà dia 28/02/2018 a tot Catalunya. Es demana no substituir el transport escolar per mobilitat particular.
  • Centres educatius romandran oberts en situació de no normalitat lectiva.
  • Es recomana anul·lar activitats esportives i extraescolars a partir d'avui a la tarda.

A la secretaria del centre ja tenim a la vostra disposició aquests títols:

  • Títol de graduat en educació secundària obligatòria fins el curs 2015-2016 inclòs.
  • Títol de batxillerat fins el curs 2015-2016 inclòs.
  • Títols de CFGM fins el curs 2014-2015 inclòs.
  • Títols de CFGS Administració i Finances fins el curs 2016-2017 inclòs.
  • Títols de CFGS Desenvolupament d'Aplicacions Web fins el curs 2014-2015 inclòs.

Aquest títols us seran lliurats a la secretaria del centre, en hores d'oficina, d’11:00 a 14:00, presentant el resguard de la sol·licitud i el vostre DNI.

En el cas que no pugueu recollir personalment el títol, podreu autoritzar a una altra persona, la qual, a més del seu DNI, haurà de presentar la següent documentació:

L'Institut Cendrassos i vuit centres més de l'Empordà participen al al 2n Concurs Materàlia de Trencadís.

Els alumnes de 3r ESO E tenen fins el 20 de maig per a realitzar aquest projecte artístic que consisteix en revestir un bloc cilíndric de formigó amb rajoles de colors utilitzant la técnica del trencadís.

Els mateixos alumnes han hagut de generar un disseny sobre el tema "Respecte a la diversitat" i ara els hi toca executar l'obra amb els materials i eines que l'empresa de construcció Materàlia els va proporcionar.

Visual 13 ha elaborat el següent vídeo sobre el desenvolupament inicial del concurs Trencadís:

Des d'aquest mes de febrer compten a l'institut d'un desfibril·lador extern automàtic (DEA). Aquest desfibril·lador s'ha instal·lat al vestíbul de l'institut, en un lloc de fàcil accés ja que també donarà servei a qualsevol emergència a la zona. Qualsevol persona podrà localitzar-lo per mitjà d'aplicacions de mòbils i webs, ja que formarà part de la xarxa Territori Cardioprotegit.

Els desfibril·ladors automàtics (DEA) analitzen el ritme cardíac de la víctima i, tots sols, determinen si és convenient donar-li una descàrrega elèctrica per poder recuperar el ritme normal del cor i permetre que torni a bombar la sang. Mai fan la descàrrega si no és necessària, és a dir, no hi ha possibilitat d’error.

Qualsevol persona pot utilitzar-los. Només s’ha d’obrir la tapa de l’aparell i anar seguint les instruccions que ens dóna la locució. L’única acció que cal fer és enganxar els pegats, els elèctrodes tal i com ens indica la màquina. El desfibril·lador monitoritza la víctima i decideix si és convenient administrar la descàrrega. Si és així, ho fa, sense que haguem de realitzar cap acció, ni tan sols prémer un botó.

Dimecres 20 de desembre, l'alumnat de 2n ESO van anar al cinema a veure la pel·lícula Wonder, basada en la novel·la de R. J. Palacio, que durant el primer trimestre han llegit el llibre a la classe de català. L'adaptació de la novel·la al cinema és bastant fidel, i igual que el llibre, t'arriba directament al cor.

L'Auggie, el protagonista, és un nen que té la malaltia de Treacher Collins que comporta que tingui deformitats a la cara i que l'hagin hagut d'operar moltes vegades i no hagi pogut anar a l'escola fins que ha estat més gran. Wonder comença amb l'arribada de l'Auggie a l'escola per primera vegada i amb el fet d'haver de suportar les reaccions contràries a ell dels seus companys, per ser diferent.

Des dels Departaments d'lnterior i d'Ensenyament es porten a terme de forma coordinada, durant el curs 20117/18, accions per prevenir i disminuir el consum d’alcohol, fent incís sobretot en el seu consum o en la iniciació prematura.

Les famílies han de jugar un paper cabdal en la prevenció de l’abús de begudes alcohòliques a l’adolescència. És important que els pares disposin d’informació que els ajudi a decidir com actuar amb els seus fills adolescents en relació a l’alcohol, amb rerefons educatiu, i de normes clares i estables, en relació al consum de begudes alcohòliques, que els permetin promoure estils de vida saludable.

cendrassos

S'adjudica contracte del servei de neteja a l'Empresa Neteja i Manteniment Caivel SL, amb CIF B17691445, atès que ha obtingut la punutació més alta i que compleix els requisits exigits, per un import total de 41.900,00 €, IVA exclòs (50699,00 €, IVA inclòs), amb un termini d'execució de l'1 de gener de 2018 a 31 de desembre de 2018, juliol i agost exclosos.

Cliqueu per llegir la Resolució d’adjudicació del contracte de serveis de neteja

Les primeres passes del projecte Learning from History... planning the future together

Aquest mes de novembre l’Institut Cendrassos ha participat en la primera trobada del projecte d’Erasmus + Learning from History... planning the future together, que té per objectius la cooperació educativa i la promoció de valors democràtics.

La trobada es va celebrar a la petita localitat austríaca de Mauthausen, i va servir per assentar les bases d’aquest projecte europeu on, a més del nostre institut i del Museu Memorial de l’Exili de la Jonquera, hi participen diverses institucions i centres educatius d’Àustria i d’Itàlia.

El divendres 1 de desembre a les 10h30' al despatx del secretari de l'Institut Cendrassos, tindrà lloc l'acte públic de la mesa de contractació per a l'obertura pública dels sobres C, el contingut dels quals és l'oferta econòmica i si escau, la proposta tècnica amb criteris d'adjudicació quantificables de forma automàtica.

Les empreses que han presentat propostes en procediment obert de licitació i d'adjudicació del servei de neteja de les instal·lacions de l'institut (expedient 17005649/1/2017) podran ser-hi presents.

El 25 de novembre es celebra el Dia internacional contra la violència de gènere i des de la Regidoria de les dones de l'Ajuntament de Figueres ens han ofert una exposició sobre la violència de gènere a través de les noves tecnologies adreçada a adolescents. Aquesta exposició l'hem col·locada en el vestíbul del nostre centre per tal que sigui vista pel major nombre possible d'estudiants.

L'exposició consta de cinc roll-ups i cada roll-up està dissenyat amb contingut textual, visual i digital que interpel·la a la gent jove a reflexionar sobre conceptes relacionats amb la violència que s'exerceix a través de les xarxes socials. Els roll-ups contenen codis QR que porten a continguts visuals a través de l'ús del mòbil, és per això que el dia que treballin aquesta exposició és probable que es demani a l'alumnat que qui vulgui porti el mòbil al centre.

El 16 de novembre va tenir lloc la trobada del Consell Ciutadà d'Infants de Figueres - CCIF a l'Institut. Es va treballar els drets dels infants ja que dilluns 20 de novembre és el dia Internacional dels Drets dels Infants. Els consellers van elaborar cartells per poder-los fer arribar a les escoles d'alguna manera. En la imatge es veu el collage dels d'aquests cartells

Aprofitem per a fer ressó d'uns recursos que podeu fer servir per a visitar en aquest dia tan especial:

El 65% de professorat del centre s'ha adherit a la convocatòria de vaga de dimecres 8 de novembre, per aquest motiu es veuran afectades algunes activitats lectives del centre.

Els alumnes no podran fer totes les classes habituals, en les hores que el professor de la matèria faci vaga s'aplicaran serveis mínims. En les hores de serveis mínims l'alumnat estarà als espais d'esbarjo dins l'institut.

El Consell Comarcal ens ha informat que es mantindrà el servei habitual de transport escolar.

A continuació us detallem com afectarà a cada grup d'ESO, Cicles Formatius i Batxillerat:

Educació Secundària Obligatòria

cendrassos

L’Institut Cendrassos de Figueres, inicia el procediment obert de licitació i adjudicació del servei de neteja de les seves instal·lacions (expedient 17005649/1/2017) per un període de l’1 de gener de 2018 al 31 de desembre de 2018, quedant-ne exclòs de l’1 de juliol al 31 d’agost de 2017.

El termini de presentació de propostes finalitza el dia 17 de novembre de 2017, a les 14:00 h.

Altres