Informació

Dimecres 20 de desembre, l'alumnat de 2n ESO van anar al cinema a veure la pel·lícula Wonder, basada en la novel·la de R. J. Palacio, que durant el primer trimestre han llegit el llibre a la classe de català. L'adaptació de la novel·la al cinema és bastant fidel, i igual que el llibre, t'arriba directament al cor.

L'Auggie, el protagonista, és un nen que té la malaltia de Treacher Collins que comporta que tingui deformitats a la cara i que l'hagin hagut d'operar moltes vegades i no hagi pogut anar a l'escola fins que ha estat més gran. Wonder comença amb l'arribada de l'Auggie a l'escola per primera vegada i amb el fet d'haver de suportar les reaccions contràries a ell dels seus companys, per ser diferent.

Des dels Departaments d'lnterior i d'Ensenyament es porten a terme de forma coordinada, durant el curs 20117/18, accions per prevenir i disminuir el consum d’alcohol, fent incís sobretot en el seu consum o en la iniciació prematura.

Les famílies han de jugar un paper cabdal en la prevenció de l’abús de begudes alcohòliques a l’adolescència. És important que els pares disposin d’informació que els ajudi a decidir com actuar amb els seus fills adolescents en relació a l’alcohol, amb rerefons educatiu, i de normes clares i estables, en relació al consum de begudes alcohòliques, que els permetin promoure estils de vida saludable.

A la secretaria del centre ja tenim a la vostra disposició aquests títols:

  • Títol de graduat en educació secundària obligatòria fins el curs 2015-2016 inclòs.
  • Títol de batxillerat fins el curs 2015-2016 inclòs.
  • Títols de CFGM fins el curs 2013-2014 inclòs.
  • Títols de CFGS fins el curs 2014-2015 inclòs.

Aquest títols us seran lliurats a la secretaria del centre, en hores d'oficina, d’11:00 a 14:00, presentant el resguard de la sol·licitud i el vostre DNI.

En el cas que no pugueu recollir personalment el títol, podreu autoritzar a una altra persona, la qual, a més del seu DNI, haurà de presentar la següent documentació:

  • Document acreditatiu de l'autorització
  • Fotocòpia simple del DNI del/de la sol·licitant del títol

El document acreditatiu de l'autorització haurà d'identificar el nom, cognoms i núm. de DNI tant de l'interessat/da com de la persona autoritzada, els quals signaran el document, que expressarà que l'objecte de l'autorització és recollir a la secretaria del centre l'esmentat títol.

cendrassos

S'adjudica contracte del servei de neteja a l'Empresa Neteja i Manteniment Caivel SL, amb CIF B17691445, atès que ha obtingut la punutació més alta i que compleix els requisits exigits, per un import total de 41.900,00 €, IVA exclòs (50699,00 €, IVA inclòs), amb un termini d'execució de l'1 de gener de 2018 a 31 de desembre de 2018, juliol i agost exclosos.

Cliqueu per llegir la Resolució d’adjudicació del contracte de serveis de neteja

Les primeres passes del projecte Learning from History... planning the future together

Aquest mes de novembre l’Institut Cendrassos ha participat en la primera trobada del projecte d’Erasmus + Learning from History... planning the future together, que té per objectius la cooperació educativa i la promoció de valors democràtics.

La trobada es va celebrar a la petita localitat austríaca de Mauthausen, i va servir per assentar les bases d’aquest projecte europeu on, a més del nostre institut i del Museu Memorial de l’Exili de la Jonquera, hi participen diverses institucions i centres educatius d’Àustria i d’Itàlia.

El divendres 1 de desembre a les 10h30' al despatx del secretari de l'Institut Cendrassos, tindrà lloc l'acte públic de la mesa de contractació per a l'obertura pública dels sobres C, el contingut dels quals és l'oferta econòmica i si escau, la proposta tècnica amb criteris d'adjudicació quantificables de forma automàtica.

Les empreses que han presentat propostes en procediment obert de licitació i d'adjudicació del servei de neteja de les instal·lacions de l'institut (expedient 17005649/1/2017) podran ser-hi presents.

El 25 de novembre es celebra el Dia internacional contra la violència de gènere i des de la Regidoria de les dones de l'Ajuntament de Figueres ens han ofert una exposició sobre la violència de gènere a través de les noves tecnologies adreçada a adolescents. Aquesta exposició l'hem col·locada en el vestíbul del nostre centre per tal que sigui vista pel major nombre possible d'estudiants.

L'exposició consta de cinc roll-ups i cada roll-up està dissenyat amb contingut textual, visual i digital que interpel·la a la gent jove a reflexionar sobre conceptes relacionats amb la violència que s'exerceix a través de les xarxes socials. Els roll-ups contenen codis QR que porten a continguts visuals a través de l'ús del mòbil, és per això que el dia que treballin aquesta exposició és probable que es demani a l'alumnat que qui vulgui porti el mòbil al centre.

El 16 de novembre va tenir lloc la trobada del Consell Ciutadà d'Infants de Figueres - CCIF a l'Institut. Es va treballar els drets dels infants ja que dilluns 20 de novembre és el dia Internacional dels Drets dels Infants. Els consellers van elaborar cartells per poder-los fer arribar a les escoles d'alguna manera. En la imatge es veu el collage dels d'aquests cartells

Aprofitem per a fer ressó d'uns recursos que podeu fer servir per a visitar en aquest dia tan especial:

El 65% de professorat del centre s'ha adherit a la convocatòria de vaga de dimecres 8 de novembre, per aquest motiu es veuran afectades algunes activitats lectives del centre.

Els alumnes no podran fer totes les classes habituals, en les hores que el professor de la matèria faci vaga s'aplicaran serveis mínims. En les hores de serveis mínims l'alumnat estarà als espais d'esbarjo dins l'institut.

El Consell Comarcal ens ha informat que es mantindrà el servei habitual de transport escolar.

A continuació us detallem com afectarà a cada grup d'ESO, Cicles Formatius i Batxillerat:

Educació Secundària Obligatòria

cendrassos

L’Institut Cendrassos de Figueres, inicia el procediment obert de licitació i adjudicació del servei de neteja de les seves instal·lacions (expedient 17005649/1/2017) per un període de l’1 de gener de 2018 al 31 de desembre de 2018, quedant-ne exclòs de l’1 de juliol al 31 d’agost de 2017.

El termini de presentació de propostes finalitza el dia 17 de novembre de 2017, a les 14:00 h.

Clicant als següents enllaços podreu accedir a la informació sobre el material necessari i llibres segons els estudis que es cursin:

Els fets ocorreguts durant la jornada d'ahir no poden deixar indiferent la nostra comunitat educativa. El nostre projecte educatiu defensa el respecte dels drets de les persones a expressar-se en llibertat, així com l'ús del diàleg per resoldre els conflictes.

La violència i agressivitat de la Policia Nacional i Guàrdia Civil contra les persones que exercien el seu dret de votar pacíficament van atemptar directament contra aquests principis bàsics de convivència.

Per aquest motiu, el professorat s’ha reunit en assemblea i ha decidit participar en les aturades d’avui 2 d’octubre a les 12 del migdia i adherir-se a la convocatòria d’aturada general per demà 3 d’octubre a l’espera del que pugui ocórrer durant els dies següents.

Finalment, desitgem una ràpida recuperació de totes les persones ferides i afectades per aquestes actuacions.

Davant la convocatòria d'aturada general per demà 3 d'octubre, us informem que més d'un 90% del professorat s'hi ha adherit. Per tant, no es podrà garantir l'activitat docent habitual.

Segons ens informa el Consell Comarcal, l'autobús de transport escolar oferirà el servei normal al matí. Al migdia/tarda només tornarà al seu municipi d'origen els alumnes que hagin estat usuaris de transport escolar al matí.

Durant el mes de setembre, a la sala polivalent del centre, tindran lloc les reunions informatives adreçades als pares/mares/tutors d'alumnes amb l'objectiu d'informar-los del funcionament i novetats del curs escolar.

Les sessions dels diferents cursos es celebraran en les següents dates i horaris:

   2n ESO: dimarts 26 de setembre a les 8 del vespre.

   3r ESO: dimarts 26 de setembre a 3/4 de 9 del vespre.

   4t ESO: dimecres 27 de setembre a 2/4 de 8 del vespre.

   1r BTX: dimecres 27 de setembre a 1/4 de 9 vespre.

   1r CFGM: dimecres 27 de setembre a les 9 del vespre.

La direcció del centre donarà la benvinguda a les famílies a l'aula polivalent, presentarà els tutors i les tutores, i informarà de les novetats del nou curs. Els tutors acompanyaran a les famílies a l'aula assignada al seu fill per tal d'explicar detalladament el funcionament del centre i els aspectes més curriculars del curs que s'inicia.

El mes juliol es va realitzar la reunió informativa de 1r ESO.

El dijous 14 de setembre els alumnes d'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà (CFGM) comencen el curs escolar en els següents horaris:

  • ESO: de 8:15 a 14:45.
  • BTX: de 10:30 a 14:45.
  • 1r CFGM: de 10:30 a 14:45.
  • 2n CFGM: A partir de les 14:45.

L'alumnat de 1r ESO, BTX i 1r CFGM ha d'entrar per l’entrada principal (C/ Arquitecte Pelai Martínez) on trobaran penjades les llistes dels diferents grups i les aules assignades.

Els alumnes de 2n, 3r i 4t d’ESO entraran per la porta del C/Calçada Tapis (parada de busos) on l'alumnat de 2n trobarà les llistes dels grups i les aules assignades. Els de 3r s’hauran adreçar al gimnàs per consultar-les i els de 4t al passadís de les aules 200.

Per aquest dia, només cal portar: agenda, estoig i les llibretes. Els alumnes de 1r d'ESO han de dur també, la guia de l'alumnat d'ESO.

Els dilluns 18 de setembre a les 14:45 comencen els estudiants de Cicles Formatius de Grau superior.

Desitgem a tot l’alumnat un bon inici de curs!!!

Divendres 21 de juliol a l’auditori dels Captuxins, l’Ajuntament de Figueres va lliurar les Beques a la Joventut Excel·lent. Aquest premis reconeixen l’esforç personal i l’esperit emprenedor dels estudiants peraconseguir l’excel·lència acadèmica.

L'alumne Jonathan Millan Trujillo, que aquest any ha finalitzat el CFGS Desenvolupament d'Aplicacions Web, ha estat guardonat amb el premi "Anada i Tornada" de l'Ajuntament de Figueres. Consisteix en una beca d'estudis com a reconeixement a aquells professionals que han decidit tornar a les aules per millorar la seva competitivitat.

Meritxell Torrent i Ragolta i Roser Cantenys Sabà que han finalitzat el Batxillerat, han estat reconegudes amb unes beques consistents en una estada de 15 dies a Londres.


Alumnes guardonats de l'institut acompanyats de la directora.

Altres